Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 11

Stebuklingas progresas: širdies smūgį patyręs sportininkas jau kalba, vaikščioja ir juokauja

Damaro Hamlino istorija šokiravo sporto pasaulį. Rungtynių metu jaunas sportininkas patyrė širdies smūgį, buvo gaivinamas dukart, buvo kritinės būklės, tačiau per trumpą laiką parodė stebuklingą progresą. Dabar jis jau ne tik kalba, bet ir pats vaikšto bei juokauja su medicininiu personalu.
Damaras Hamlinas
Damaras Hamlinas / „Twitter“ nuotr.

Sausio 3 dieną D.Hamlinas, žaidžiantis „Buffalo Bills“ komandoje, susmuko aikštėje po susidūrimo su varžovu. Jis buvo beveik 20 minučių gaivinamas aikštėje, vėliau – ir ligoninėje, tad sportininko širdis sustojo du kartus per trumpą laiką.

Praėjo tik kiek daugiau nei savaitė, o 24-erių D.Hamlinas demonstruoja stebėtiną progresą.

Jis buvo perkeltas iš Sinsinačio į Bafalą, kad būtų arčiau namų ir artimųjų reabilitacijos laikotarpiu. Kartu su žaidėju nuolat yra jo tėvai Mario ir Nina bei jaunesnysis brolis Damiras.

Ligoninė, kurioje gydomas amerikietiškojo futbolo gynėjas, išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad dabar yra svarbu ištirti, kodėl jauno vyro širdis sustojo.

Pranešama, kad D.Hamlinas ne tik pats kvėpuoja, bet ir kalba, vaikšto. Iš pradžių jo būklė vertinta kaip „kritinė“, dabar – „stabili“.

Net patys sportininką prižiūrėję gydytojai sunkiai gali paaiškinti tokį puikų progresą, dabar vyrui reikia minimalios priežiūros.

„Jam dar liko nemažai kelio priešakyje, kalbant apie reabilitaciją. Mes esame šokiruoti matydami, kokioje stadijoje jis yra šiandien. Jis sąmoningas, vaikštinėja ir turi nuostabų humoro jausmą“, – teigė gydytojas Williamas Knightas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas