Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stipriausi pasaulio studentai penkiakovininkai susirungs Kaune

Rugpjūčio 21-25 d. VDU sporto centre Akademijoje bus surengtas FISU Pasaulio studentų šiuolaikinės penkiakovės čempionatas. Čia laukiama studentų iš 20 pasaulio šalių. Čempionate dalyvaus 11 lietuvių, tarp jų – aukščiausio lygio tarptautinėse varžybose medalius pelnę Elzė Adomaitytė, Titas Puronas ir Paulius Vagnorius.
Elzė Adomaitytė
Elzė Adomaitytė / Aistės Ridikaitės nuotr.

„Praėjo 18 metų nuo pastrojo tokio lygio studentų sporto renginio Lietuvoje. Organizuoti Tarptautinės sporto universitetų federacijos (FISU) šiuolaikinės penkiakovės studentų pasaulio čempionatą siekėme jau kurį laiką. Dėl Covid pandemijos buvo atšaukti net du tokie renginiai kitose šalyse, tad penkiakovės Pasaulio čempionatas Kaune – pirmasis per 6 metus“, – sakė Lietuvos studentų sporto asociacijos (LSSA) prezidentė Indrė Čelkienė.

LSSA yra FISU narė nuo 1993 metų. Per šį laiką Lietuvoje buvo surengtas vienintelis FISU irklavimo Pasaulio čempionatas 2006 metais.

FISU įkurta 1949 m. Šiuo metu federacijos nariais yra 164 nacionalinės studentų federacijos iš viso pasaulio. Ši organizacija buvo įkurta siekiant skatinti studentų fizinį aktyvumą.

„Prisidedame prie Lietuvos studentų sporto asociacijos iniciatyvos organizuoti Šiuolaikinės penkiakovės studentų pasaulio čempionatą Lietuvoje. Dalinamės varžybų organizavimo patirtimi, atliekame techninę varžybų dalį. Labai džiaugiamės, kad tokie renginiai populiarina penkiakovės sportą pasauliniu mastu ir, kad galime būti jų dalimi. Palaikydami šią iniciatyvą, čempionate dalyvaus visi jaunieji profesionalūs Lietuvos penkiakovininkai, įskaitant ir E.Adomaitytę, kuri šiais metais demonstruoja puikią sportinę formą, bei Titą Puroną, kuris visai neseniai į Lietuvą parvežė net 5 medalius iš dviejų skirtingų pasaulinio lygio varžybų. Žinoma, tikimės medalių“, – su šypsena sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Aistis Baronas.

„Tai, kad šios varžybos vyksta Kaune generuoja ne tik finansinę naudą Kauno miestui, bet ir nepiniginę vertę. Tokie renginiai populiariną sportą ir sveiką gyvensenos būdą, parodo pasaulio studentams, kokie stiprūs yra Lietuvos universitetai bei jų sporto programos, pritraukia jaunus talentus į Lietuvą. Tokio renginio organizavimas yra didelė vertybė ir nepamatuojama grąža, nes esame matomi pasaulyje, didėja žinomumas tiek apie studentų sportą, tiek apie mūsų šalį. Čempionatas vyks gražiausiu metų laiku, tad svečiai galės įvertinti Kauno grožį ir patogumą. Prie kultūrinės čempionato dalies prisideda Kauno miesto savivaldybė, kuri svečiams surengs dvi ekskursijas po Kauną. Labai gelbėja ir Kauno rajono savivaldybė“, – pasakojo I.Čelkienė

Šiuolaikinės penkiakovės studentų pasaulio čempionate kaip savanoriai dalyvaus ir gausus būrys jaunųjų kauniečių, kurie mokysis sporto varžybų organizacinių subtilybių bei bendraus su sportininkais iš viso pasaulio.

Pasaulio studentai varžysis individualiose ir komandinėse įskaitose. Individualiose rungtyse studentai turės įveikti kliūčių ruožą ir bėgimo bei šaudymo distanciją. Estafetėse komandos nariai galės rinktis, kurioje rungtyje nori specializuotis, o mišriose komandose abu sportininkai įveiks tą pačią trasą: startuos moterys, estafetę vėliau perduodamos vyrams. Šis varžybų formatas yra patvirtintas Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas