Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 12 12

Stipriausia Lietuvos kanupolo komanda – Kauno „Regesa“

Aštuntasis kanupolo čempionatas tradiciškai vyko Alytaus sporto rūmų baseine. Kaip ir prieš metus, turnyre dalyvavo penkios stipriausios šalies komandos: šeimininkų „Srauto“, ASRC centro, Vilniaus „Regatos“ , „Trakų“ ir Kauno „Regesos“ klubų ekipos.
Kanupolas
Kanupolas / SK „Regesa“ nuotr.

Visos komandos tarpusavyje žaidė po 4 rungtynes. Sėkmingiausiai žaidė Kauno BSK „Regesa“ komanda, kuri po dviejų metu pertraukos susigrąžino čempionų vardus, užtikrintai įveikdama varžovus („Regesa“ – ASRC 6:2, „Regesa“ – „Srautas“ 7:3, „Regesa“ – „Trakai“ 23:3, „Regesa“ – „Regata“ 10:3).

Dėl antros ir trečios vietos vyko įdomios ir atkaklios kovos tarp Vilniaus ir abiejų Alytaus komandų. Lygių varžovų rungtynėse geriau sekėsi Alytaus ASRC ir „Srauto“ komandoms, kurios atitinkamai ir užėmė 2 ir 3 vietas.

Čempionų vardus  iškovojo kauniečiai Martynas Masys, Andrius Kmieliauskas, Justinas Šnioka, Paulius Popiera, Augustas Žaltauskas, Edvinas Petrauskas, Aivaras Gončarovas, komandos treneris Egidijus Radavičius.

Nugalėtojų treneris Egidijus Radavičius pasidžiaugė, kad žaidėjai, nors treniruočių sąlygos sunkios, su dideliu užsidegimu ruošėsi čempionatui, kurio metu demonstravo gerą individualų ir komandinį žaidimą. Komanda nuo lapkričio mėnesio vakarais važinėjo treniruotis į Vilniaus ir Elektrėnų baseinus, nes Kaune  jau trečius metus iš eilės nepavyksta susitarti dėl treniruočių baseine.

Apie žaidimą

Kanupolas yra greitos reakcisjo ir ištverėms reikalaujantis žaidimas, kurį žaidžia dvi komandos po penkis žaidėjus ramiame (netekančiame) vandenyje, dažnai – baseine įrengtoje 23x35 metrų dydžio aikštelėje.

Reikia stengtis įmesti vandensvydžio kamuolį į 1,5 m ilgio ir 1 metro aukščio vartus, iškeltus virš vandens 2 metrų aukštyje žaidimo aikštelės galuose.

Žaidime sujungti vandensvydžio, krepšinio ir baidarių irklavimo elementai. Irkluotojai naudoja trumpas, manevringas 3 metrų ilgio vienvietes baidares (kajakus), irkluoja dviejų menčių irklais.

Rungtynės vyksta du kėlinius po dešimt minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius