Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 04 27

Sunkūs kaltinimai: dopingo platinimu įtariamas Bronislovas Vyšniauskas buvo areštinėje, bet jau paleistas

Lietuvos sunkiosios atletikos vadovą prislėgė sunkūs įtarimai. Šios sporto šakos federacijai vadovaujantis Bronislavas Vyšniauskas įtariamas dopingo medžiagų platinimu.
Bronislovas Vyšniauskas
Bronislovas Vyšniauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir kelių garsių mūsų šalies atletų treneris B.Vyšniauskas buvo sulaikytas policijos ir uždarytas į areštinę. Apie tai pirmiausia pranešė vakarozinios.lt.

„Pas jį namuose buvo atliktos kratos, pareikšti įtarimai, bet jis jau yra paleistas“, – 15min penktadienį vakare sakė Klaipėdos policijos komisariato komunikacijos vadovė Andromeda Grauslienė.

Ji patvirtino, jog B.Vyšniauskas įtariamas dopingo medžiagų platinimu.

Pats B.Vyšniauskas į 15min skambučius penktadienio vakarą neatsakė.

Pas jį namuose buvo atliktos kratos, pareikšti įtarimai, bet jis jau yra paleistas.

Ar tyrėjai 70-mečio klaipėdiečio namuose aptiko draudžiamų preparatų, kol kas informacijos nėra, nes teisiniai procesai tik prasidėjo.

„Kol kas negalime to pasakyti, kai bus suderinta visa pilna informacija, pirmadienį išplatinsime oficialų pranešimą apie šį atvejį, – sakė A.Grauslienė. – Kol kas galiu tik patvirtinti, kad jis buvo sulaikytas dėl jūsų minėtų įtarimų.“

B.Vyšniauskas buvo sulaikytas ketvirtadienį Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų.

Iš pradžių buvo pasirodžiusi informacija, kad buvo sulaikytas ir trenerio sūnus Ramūnas Vyšniauskas, bet Klaipėdos policijos pareigūnė tai paneigė.

B.Vyšniausko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo tam tikromis Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šį nusikaltimą gresia ne tik bauda arba areštas, bet ir laisvės atėmimas iki ketverių metų.

B.Vyšniauskas laikomas Lietuvos sunkiosios atletikos tėvu, tačiau jo auklėtiniai turėjo daug bėdų dėl dopingo.

Alfredo Pliadžio nuotr. /Aurimas Didžbalis
Alfredo Pliadžio nuotr. /Aurimas Didžbalis

Keturių olimpinių žaidynių dalyvis Ramūnas Vyšniauskas per karjerą du kartus buvo diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilas.

Per savo karjerą R.Vyšniauskas garsėjo ir tuo, kad prieš pat svarbiausias metų varžybas arba per jas stipruolį užklupdavo negandos. Jis ir jo treneris B.Vyšniauskas pasitraukimus pateisindavo įvairiai – traumomis, apsinuodijimu, pakilusia temperatūra, vėmimu ir pykinimu.

Šiuo metu antrojo teigiamo dopingo testo įtarimai kabo ant olimpinio prizininko Aurimo Didžbalio, kurį treniruoja B.Vyšniauskas, o mityba rūpinasi R.Vyšniauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aurimas Didžbalis ir Ramūnas Vyšniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aurimas Didžbalis ir Ramūnas Vyšniauskas

2012 metais kartą dėl dopingo pagautas A.Didžbalis šiuo metu laukia dopingo testo B mėginio tyrimo rezultatų. 26 metų atleto organizme aptikta selektyvinių androgeninių receptorių moduliatorių viena iš atmainų SARM S-22. Jei Monrealio laboratorija patvirtintų pernai gruodį per pasaulio sunkiosios atletikos čempionatą paimto to paties testo A mėginio turinį, sunkiaatlečiui grėstų diskvalifikacija iki gyvos galvos.

2017 metais ketveriems metams diskvalifikuotas ir dar vienas B.Vyšniausko auklėtinis Domantas Kmieliauskas, kurio organizme antidopingo specialistai aptiko drostanolono ir norandrosterono.

Iš viso B.Vyšniausko, kuris iki šiol vadovauja Lietuvos sunkiosios atletikos federacijai, treniruojami atletai dopingu kaltinami penktą kartą.

Pats 70-metis treneris dėl to baustas nebuvo. Pastaraisiais metais jis pretendavo į geriausio metų trenerio titulą Lietuvos tautinio olimpinio komiteto rengiamose rinkimuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bronislovas Vyšniauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bronislovas Vyšniauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas