Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 19 /11:54

Teisybės valanda: ar Rusija bus pašalinta iš olimpinių žaidynių?

Antradienį Tarptautinis olimpinis komitetas paskelbs savo verdiktą dėl Rusijos dalyvavimo olimpinėse žaidynėse. Tikimasi, kad Rusijos valdžia, Sočio olimpinėse žaidynėse dopingu maitinusi sportininkus, bus nubausta.
Tomas Bachas ir Vladimiras Putinas
Tomas Bachas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

WADA paskelbtos išvados teigia, kad Rusijoje buvo sukurta valdžios reguliuojama dopingo programa, kad padėjo Sočio olimpinėse žaidynėse rusams skinti medalius.

Ataskaita tvirtina, kad 2011–2015 metų laikotarpiu įvairiose žiemos ir vasaros sporto šakose dauguma Rusijos sportininkų mėginių buvo manipuliuojama.

Antradienį Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nuspręs, ar suspenduoti Rusiją nuo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių, kurios prasideda rugpjūčio 5 dieną.

IOC prezidentas Thomas Bachas surengs konferenciją telefonu, kurios metu bus nuspręsta bausmė Rusijai.

Tiesa, BBC sporto redaktorius Danas Roanas spėja, kad verdikto dar teks palaukti. IOC gali nuspręsti palaukti sporto arbitražo sprendimo, kuris numatytas ketvirtadienį. Rusija apeliavo lengvosios atletikos federacijos bausmę pašalinti rusus iš olimpinių žaidynių. Jeigu teismas patenkins rusų apeliaciją, tai gali padaryti įtaką ir IOC veiksmams.

„IOC bijo teisinių Rusijos veiksmų ir olimpinio susiskaldymo. Tačiau WADA, žiniasklaidos, rėmėjų ir sportininkų spaudimas gali būti per didelis ir jiems neliks nieko kito kaip pašalinti Rusiją“, – svarstė BBC žurnalistas.

WADA, žiniasklaidos, rėmėjų ir sportininkų spaudimas gali būti per didelis ir jiems neliks nieko kito kaip pašalinti Rusiją.

Pirmadienį, sužinojęs WADA verdiktą, T.Bachas teigė, kad Rusija nusipelnė griežčiausių įmanomų sankcijų: „Tai šokiruojanti ir beprecedentė ataka prieš sporto integralumą.“

Ataskaitą parengęs Richardas McLarenas atskleidė, kad buvo nuslėpti 580 teigiami dopingo mėginiai, kurie priklausė 30 skirtingų sporto šakų. Įskaitant ir pasirengimo Londono olimpinėms žaidynėms laikotarpiu.

WADA rekomendavo pašalinti visus Rusijos sportininkus iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių.

Rusijos lengvosios atletikos rinktinė jau yra diskvalifikuota iš olimpinių žaidynių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė, kad suspenduos atsakingus valdininkus. Pirmasis darbo netekti turėtų sporto viceministras Jurijus Nagornychas, kuris vadovavo dopingo paradui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas