Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 01

Teniso raketės, bokso pirštinės – į spintą: Ukrainos sporto žvaigždės ima ginklus

Ukrainoje ginklus į rankas tėvynės gynybai ima daugelis. Ne išimtis – ir aukščiausio lygio sportininkai, pasitinkantys Rusijos okupantus mūšio lauke.
Oleksandras Usykas, Sergijus Stachovskis, Vasilijus Lomačenko
Oleksandras Usykas, Sergijus Stachovskis, Vasilijus Lomačenko / nuotr. „Twitter“ ir „Scanpix“

Tenisininkas Sergijus Stachovskis tikisi, kad jam neteks panaudoti ginklo, kurį gavo užsiregistravęs šalies gynybai.

Boksininkas Vasilijus Lomačenko – trijų svorio kategorijų čempionas – dar viena sporto žvaigždė, kuri prisijungė prie karių ir pozavo su ginklu rankose.

Sunkiasvorių bokso čempionas Oleksandras Usykas taip pat stos ginti Ukrainos ginklu.

Jaroslavas Amosovas – „Bellator“ čempionas – pranešė, kad liks Ukrainoje ir „gins savo šalį kaip tik reikės“, nors gegužės 13-ąją suplanuota kova, kurioje turėtų būti ginamas čempiono diržas.

S.Stachovskis teigė žinantis kaip naudotis ginklu: „Jei reikės eiti – eisiu.“

36-rių tenisininkas pabaigė karjerą po „Australian Open“ sausio mėnesį ir grįžo į Kijevą, kur raketę teko padėti į šalį ir į rankas imti šautuvą.

Rugsėjį britą Anthony Joshua nugalėjęs O.Usykas paliko Londoną, kad galėtų stoti į mūšį su Rusijos okupantais. Ukrainos bokso federacija dalinosi nuotrauka, kurioje kovotojas pozuoja su ginklu.

34-rių V.Lomačenko irgi pozavo su ginklu, dėvėdamas karinę uniformą.

Vyrai nuo 18 iki 60 metų kviečiami Ukrainos Vyriausybės likti šalyje ir stabdyti Rusijos agresiją.

„Tikiuosi, kad nereikės ginklo panaudoti“, – BBC sakė S.Stachovskis, kadaise užėmęs 31-ąją vietą ATP reitinge, o labiausiai prisimenamas dėl pergalės 2013-ųjų Vimbldone prieš Rogerį Federerį.

Tenisininko karjerą ką tik baigęs vyras paliko savo žmoną ir vaikus namuose, tačiau patikino, kad tai buvo „siaubingai sunkus“ sprendimas. Dabar S.Stachovskio vaikai galvoja, jog tėtis yra išvykęs į dar vieną teniso turnyrą.

„Vis dar nesuprantu, kaip tai padariau. Žinau, kad šis sprendimas buvo itin sunkus mano žmonai. Mano vaikai nežino, kad aš čia. Jie nesupranta karo. Jie per maži, kad suprastų, kas vyksta“, – pasakojo tenisininkas.

S.Stachovskis tikina tikįs, jog sporto pasaulio susivienijimas, pritaikant sankcijas ir diskvalifikacijas, turėtų supurtyti Rusiją, o gal net patį Vladimirą Putiną.

„Jis labai myli sportą, myli, kai Rusija gerai pasirodo. Jam patinka demonstruoti šalies pasiekimus per sportą, olimpines žaidynes ir kitus turnyrus“, – svarstė iš teniso kortų į karo lauką patraukęs vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas