Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 04

Tokijo žaidynių vadovui – raginamai trauktis: prisišnekėjo apie moteris

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinio komiteto vadovas Yoshiro Mori pateko į žiniasklaidos antraštes ir sulaukė raginimų trauktis, pranešė naujienų agentūra AP.
Yoshiro Mori
Yoshiro Mori / „Scanpix“ nuotr.

83-ejų japonas dėmesio centre atsidūrė po nepagarbių komentarų moterų atžvilgiu.

Japonijos olimpiniame komitete kalbėjęs Y.Mori pareiškė, kad reikėtų riboti moterų kalbėjimo laiką – esą jos nežino, kada nustoti šnekėti.

Apie tai japonas prabilo kalbantis apie galimybes Japonijos olimpiniame komitete didinti moterų narių skaičių. Kol kas moterų toje organizacijoje yra tik penkios iš 24, nors dar 2019-aisiais buvo išsikeltas tikslas turėtų bent 40 proc. narių moterų.

„Jei padidinsime moterų skaičių, turime užtikrinti, kad kaip nors apribosime jų pasisakymų laiką. Jos nežino, kada sustoti, o tai erzina“, – rėžė Tokijo žaidynių organizavimo galva per olimpinio komiteto susitikimą.

Lyg to būtų negana, Y.Mori dar pridūrė:

„Organizaciniame komitete turime apie septynias moteris, bet visos jos žino savo vietą.“

Y.Mori yra buvęs Japonijos ministras pirmininkas, pareigas ėjęs 2000–2001 metais. Jis jau ir anksčiau buvo pagarsėjęs dėl nediplomatiškų pasisakymų.

Vis tik šį kartą japonas peržengė visas ribas. Daugelis ėmė reikalauti jo atsistatydinimo, o kai kurie net ėmė raginti sportininkus boikotuoti Tokijo žaidynes, jei šioms toliau vadovaus Y.Mori.

„Twitter“ socialiniame tinkle viena populiariausių grotažymių pastarosiomis dienomis buvo #Moriresign (Mori, atsistatydink).

Panašu, kad savo pasisakymus permąstyti jau spėjo ir pats situacijos kaltininkas. Kalbėdamas su Japonijos žiniasklaida, Y.Mori tikino sulaukęs priekaištų ir šeimoje.

„Mano žmona man priekaištavo. Ji sakė, kad vėl turės kentėti dėl to, kad aš sukėliau priešišką moterų reakciją, – teigė Y.Mori. – Šį rytą man priekaištavo ir dukra bei anūkė.“

Nepaisant to, Y.Mori patikino neketinąs atsistatydinti ir nori tęsti pradėtus darbus.

Tokijo olimpinės žaidynės turėtų įvykti liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento