Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 10

Ukraina gedi Bachmute žuvusio talentingo dviratininko

Rusijos pradėtas ir tęsiamas karas prieš Ukrainą pareikalavo dar vieno sportininko gyvybės. Pranešama apie 28-erių dviratininko Kostios Denekos žūtį.
Kostia Deneka žuvo Bachmute
Kostia Deneka žuvo Bachmute / „Twitter“ nuotr.

Ukrainietis žuvo balandžio 1-ąją dieną nukritus bombai Bachmute, kuris pastaraisiais mėnesiais yra svarbiausias Ukrainos laisvės kovos prieš Rusiją taškas.

K.Deneka prasidėjus karui buvo sustabdęs savo dviratininko karjerą ir padėjo Ukrainai karo lauke.

Jo laidotuvės bus surengtos šalies sostinėje Kyjive.

K.Denekos žūtis suteikė pretekstą priminti apie vis garsesnius ketinimus leisti Rusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse kitąmet.

Europos Parlamento narys čekas Tomašas Zdechovsky priminė tai savo tviterio įraše.

„Kostia buvo nužudytas Bachmute ir nebegalės žiūrėti olimpinių žaidynių Paryžiuje, bet žaidynes žiūrės Rusijos atletai, kurie atliks propagandos funkciją teroristiniam režimui. Tikiuosi, kad Čekijos sportininkai tai supras“, – rašė europarlamentaras.

Kiek anksčiau kare už Ukrainos laisvę žuvo ir keturiskart pasaulio kikbokso čempionas Vitalijus Merinovas bei jaunimo olimpinių žaidynių prizininkas boksininkas Maksymas Galiničevas.

Pasaulio lengvosios atletikos federacijos prezidento Sebastiano Coe teigimu, kare prieš Rusiją iš viso jau žuvo 185 sportininkai.

Nepaisant to, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) neseniai atnaujino rekomendacijas tarptautinėms sporto federacijoms ir iš esmės leido į varžybas grįžti rusams ir baltarusiams, jei tik šie nėra susiję su karinėmis šių šalių organizacijomis.

Dar vasarį apie galimą rusų ir baltarusių sugrįžimą prakalbo ir Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) atstovai, kurie teigė, kad toks sugrįžimas gali būti įvykdomas „su griežtomis sąlygomis“.

Tiesa, tam prieštaravo Europos dviračių sporto sąjungos prezidentas Enrico Della Casa, o sprendimas dėl Rusijos ir Baltarusijos atstovų kol kas nėra priimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas