Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už vaiko išprievartavimą nuteistas olandas pasirodė olimpiadoje ir buvo nušvilptas

Nuteistas vaikų prievartautojas Stevenas van de Velde startavo olimpinėse paplūdimio tinklinio varžybose Paryžiuje ir buvo nušvilptas.
Stevenas van de Velde
Stevenas van de Velde / „Scanpix“ nuotr.

2016 metais S. van de Velde buvo nuteistas ketverius metus kalėti, kai prisipažino tris kartus išprievartavęs 12-metę britų mergaitę. Į laisvę sportininkas išėjo po 12 mėnesių ir atnaujino karjerą.

Jo ir Matthew Immerso pora pasaulio reitinge užima 10 vietą pasaulyje, tačiau Eifelio bokšto aikštyne jie 1:2 pralaimėjo 25-ąją vietą reitinge užimantiems italams Alexui Ranghieriui ir Adrianui Carambulai.

Kai prieš mačą olandai buvo pristatyti, tribūnose pasigirdo švilpimas, persipynęs ir su plojimais. Prieš mačą ir po jo visi žaidėjai paspaudė vienas kitam rankas.

S. van de Velde dalyvavimas olimpinėse žaidynėse sukėlė nemažai aistrų. Internetinė peticija, kurioje raginama pašalinti olandą iš žaidynių, surinko 90 tūkst. parašų dar iki Nyderlandų mačo su italais.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) teisinosi, kad už žaidėjų delegavimą atsakingi nacionaliniai komitetai, o Nyderlandų olimpinio komiteto vadovai aiškino, kad bausmę atlikęs sportininkas kreipėsi į specialistus pagalbos ir perėjo visas rekomenduotas terapijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas