Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 26

V.Putino meiluže laikoma Alina Kabajeva gina dopingu išteptą Rusijos sportą

Rusijos prezidento Vladimiro Putino tariama slapta meile vadinama Alina Kabajeva aršiai pasisakė dopingo tema per interviu „Sport-express“ laikraščiui, kurio savininkė yra pati 34 metų buvusi gimnastė.
Alina Kabajeva (dešinėje)
Alina Kabajeva (dešinėje) / „Scanpix“ nuotr.

A.Kabajeva pareiškė, kad Tarptautinė antidopingo agentūra (WADA) ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) Rusijos sportą pavertė košmaru.

„Tai akivaizdu. Antidopingo skandalas tęsiasi nuo 2015 metų ir iki šiol, kiek aš suprantu, įtikinamų įrodymų tyrimo komisija nepateikė.

Prie to bausmės rusams sportininkams išgalvojamos kažkokiu specialiu formatu, nenumatytu antidopingo kodekse“, – dėstė 2004 metais olimpinį auksą gimnastikos varžybose iškovojusi rusė.

A.Kabajeva piktinosi IOC šio mėnesio sprendimu diskvalifikuoti visą Rusijos rinktinę iš žiemos olimpinių žaidynių Pjongčange.

Thomaso Bacho vadovaujamo IOC vykdomasis komitetas tokį sprendimą priėmė, gavęs tarptautinių tyrėjų išvadas apie 2014 metais žiemos olimpinėse žaidynėse Sočyje vykdytas sukčiavimo dopingu operacijas – persirengę Rusijos saugumo pareigūnai paslapčia keitė savo atletų dopingo testų rezultatus olimpinėje laboratorijoje.

„Scanpix“ nuotr./Alina Kabajeva
„Scanpix“ nuotr./Alina Kabajeva

Tai atskleidžiama kanadiečio Richardo McLareno raporto išvadose, kuriomis A.Kabajeva abejoja. „Kaip įmanoma pripažinti raportą, jei jame dopingo vartojamu kaltinami šimtai Rusijos sportininkų ir mūsų valstybė?“, – svarstė buvusi sportininkė.

Ji kaltino – kitus. Ypač kliuvo Norvegijos slidininkams, kuriuos buvusi gimnastė apipylė įtarimais dėl dopingo.

Buvusi olimpinė čempionė kritikavo ir Grigorijų Rodčenkovą – buvusį antidopingo laboratorijos vadovą, kuris padėjo atsiskleisti Rusijos sporto nuodėmes.

„Scanpix“ nuotr./Buvęs Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko (kairėje) ir Alina Kabajeva (viduryje)
„Scanpix“ nuotr./Buvęs Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko (kairėje) ir Alina Kabajeva (viduryje)

A.Kabajeva neigiamai vertino IOC bandymus iš naujo tirti jau vykusių olimpinių žaidynių dopingo testus – taip antidopingo specialistai jau nustatė ne vieną atvejį ir atėmė ne vieną medalį iš Rusijos atletų.

Dėl dopingo problemų IOC diskvalifikavo visą Rusijos rinktinę iš žiemos olimpinių žaidynių.

„Sportininkams, kurie gaus leidimą dalyvauti žaidynėse, bus nelengva. Dalyvauti be vėliavos, be himno, su neutralia simbolika, – kalbėjo A.Kabajeva. – Juk kiekvienas sportininkas turi tėvynę, jaučia nacionalinį pasididžiavimą, tokio jausmo negalima atšaukti. Tačiau neseniai paaiškėjo, kad nacionalinį tapatumą turi ir dopingas. IOC prezidentas pareiškė, kad problema rusiško dopingo yra svarbiausias olimpinio judėjimo iššūkis. Kaip tai suprasti? Taip išeina, kad amerikietiškas, prancūziškas, norvegiškas ar dar koks nors dopingas jokių problemų nesukelia?“

A.Kabajeva vadovauja pastaruoju metu sparčiai augančiai Nacionalinės žiniasklaidos grupei, kuriai priklauso ir didžiausias Rusijos sporto laikraštis „Sport-express“.

Rusijos ir kitų šalių žiniasklaidoje yra nuskambėję gandų apie A.Kabajevos meilės ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

65 metų politikas niekada nepatvirtino savo santykių su A.Kabajeva. Buvusi gimnastikos žvaigždė taip pat nėra linkusi pasakoti apie asmeninį gyvenimą.

„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva
„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Alina Kabajeva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai