Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 31

Valdui Adamkui įteiktas metų Kilnaus sportinio elgesio apdovanojimas

Kadenciją baigusiam Lietuvos respublikos prezidentui Valdui Adamkui jaunimo rinktinės palydėtuvių į Nandzingo vasaros jaunimo olimpines žaidynes metu įteiktas 2013 metų Lietuvos kilnaus sportinio elgesio laureato pagrindinis prizas. Šis apdovanojimas jam skirtas už olimpinių idealų ir vertybių sklaidą bei propagavimą, sveiko gyvenimo būdo puoselėjimą, kilnaus elgesio supratimą ir gero pavyzdžio auklėjamąją galią.
Valdas Adamkus, Daina Gudzinevičiūtė, Arvydas Juozaitis
Valdas Adamkus, Daina Gudzinevičiūtė, Arvydas Juozaitis / Alfredo Pliadžio (LTOK) nuotr.

Prizas jo ekscelencijai skirtas jau anksčiau, o „Fair Play“ apdovanojimai kitiems laureatams LTOK būstinėje buvo įteikti gegužės 19 dieną. Vis dėlto, V.Adamkus dėl silpnos sveikatos tuomet apdovanojimo atsiimti negalėjo, tačiau padarė tai ketvirtadienį.

Alfredo Pliadžio (LTOK) nuotr./Daina Gudzinevičiūtė įteikė Valdui Adamkui „Fair Play“ prizą
Alfredo Pliadžio (LTOK) nuotr./Daina Gudzinevičiūtė įteikė Valdui Adamkui „Fair Play“ prizą

„Nėra tokių apdovanojimų, kurie verti šio žmogaus“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Tuo tarpu Lietuvos kilnaus sportinio elgesio komiteto prezidentas Arvydas Juozaitis prezidentą Valdą Adamkų pavadino pačiu olimpiškiausiu ir sportiškiausiu prezidentu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdo Adamkaus apdovanojimas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdo Adamkaus apdovanojimas

„Teko išgyventi ne vieną džiaugsmingą savo sportinės karjeros akimirką, tačiau šiandiena yra ne tik džiaugsmingas, bet ir jaudinantis momentas. Esu labai dėkingas už šį išskirtinį apdovanojimą. Šis apdovanojimas yra simbolinis ne tik sportiniam judėjimui, bet ir visai visuomenei.

Viena iš pagrindinių olimpinio judėjimo sąlygų jau daugiau nei šimtą metų yra garbingas žaidimas. Linkiu, kad taip būtų ir ateityje. Norėčiau, kad „Fair Play“ dvasia persimestų ir į Lietuvos visuomeninį gyvenimą, kad visur vyrautų pagarba žmogui, kad vertintumėme tikruosius laimėtojus ir gyventume su jų dvasia“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė V.Adamkus.

Kiti laureatai apdovanojimus jau atsiėmė

Gegužės 19-ąją LTOK Garbės diplomu už pavyzdinę trenerio karjerą apdovanotas Lietuvos nusipelnęs irklavimo treneris Algirdas Kazimieras Arelis, parengęs olimpinių žaidynių medalininkus Vytautą Butkų, Kristiną Poplavskają, Birutę Šakickienę, pasaulio čempionę, olimpinių žaidynių dalyvę Donatą Vištartaitę.

Garbės diplomai įteikti ir Lietuvos taekwondo federacijos generaliniam sekretoriui, šios sporto šakos vyr. treneriui Žymantui Bražiūnui, Lietuvos sportinio ėjimo asociacijos aktyviam veiklos organizatoriui, metodinio leidinio „Lietuvos ėjikas“ vyr. redaktoriui Juozui Albinui Genevičiui bei Kauno plaukimo mokyklos neįgaliųjų sporto treneriui, klubo „Takas“ pirmininkui Romaldui Bičkauskui. Jie apdovanoti už pavyzdinę sportinę ir visuomeninę, mokslinę veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento