Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Šviesos“ rankininkai dramatiška pergale pradėjo Europos taurės turnyrą

Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai pradėjo kovas EHF Europos taurės turnyre. Pagal reitingą į antrąjį turnyro etapą patekusi „Šviesa“ susirėmė su Estijos vicečempione Rasiku „Mistra“ komanda.
Vilniaus Šviesa
Vilniaus Šviesa / Šviesa
Temos: 1 Rankinis

Lietuvos sostinėje vykęs pirmas Baltijos šalių klubų susitikimas vyko labai atkakliai ir permainingai.

Šeimininkai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir išsiveržė į priekį 3:0. Tačiau įsibėgėjus rungtynėms estai laimėjo atkarpą 5:0 ir persvėrė rezultatą 7:5. Pirmam kėliniui persiritus į antrą pusę, „Šviesa“ vėl susigrąžino pervarą 12:11, o kėlinio pabaigoje padidino pranašumą iki 16:13.

Trijų įvarčių persvarą „Šviesos“ rankininkams pavyko išlaikyti ir pusę antro kėlinio, bet 53 min. „Mistra“ sugebėjo ne tik pasivyti, bet ir vėl persverti rezultatą 29:28. Gausiai susirinkusių žiūrovų džiaugsmui, rungtynių pabaigoje dominavo „Šviesa“.

Lemiamą rungtynių atkarpą „Šviesos“ rankininkai laimėjo net 6:1 ir išplėšę pergalę rezultatu 34:30, susikrovė keturių įvarčių pranašumą prieš atsakomąsias rungtynes.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo be klaidų varžovų vartus atakavęs Karolis Bliuvas. Visus dešimt 7 metrų baudinius realizavęs K. Bliuvas iš viso pelnė net 12 įvarčių. Tadas Rasakevičius prie pergalės pridėjo 6 įvarčius, Valdas Drabavičius – 5, Tomas Bernatavičius – 4, Mantas Urvikis – 3, Eimantas Sinkevičius ir Šarūnas Ugianskis – po 2. „Mistra“ komandai po 7 įvarčius pelnė Vahuras Oolupas ir ukrainietis Sergejus Orlovskis.

„Tokių rungtynių iš tikėjausi. Vyko labai atkakli kova įvartį į įvartį. Vienu momentu galėjome atitrūkti, kai pirmavome penkiais įvarčiais antrame kėlinyje. Bet ne, mums reikia žaisti žiūrovams, kad jiems būtų įdomiau. Tai sugebėjome rezultatą į kitą pusę pakreipti ir jau buvo minus vienas. Pagąsdinom šiek tiek žiūrovus, bet po to nusprendėme, kad reikia baigti šį žaidimą ir stengtis labiau. Tai susigrąžinom persvarą“, – su šypsena rungtynes komentavo „Šviesos“ treneris Gintaras Cibulskis.

Atsakomosios Europos taurės turnyro antrojo etapo rungtynės vyks spalio 26 d. Estijoje.

„Keturių įvarčių persvara tai yra darbinis rezultatas ir jis neleis žaidėjams atsipalaiduoti. Būtų dešimties ar daugiau įvarčių persvara, tai gal net keltų baimę. Nes žaidėjai yra žmonės ir gal pagalvotų, kad viskas padaryta, ne taip stengtųsi treniruotėse, nes tikėtų, jog tokio pranašumo užteks. Dabar turim plius keturis, toliau vyks veiksmas, vyks treniruotės ir tikiuosi su gera nuotaika kitą penktadienį išvažiuoti į Estiją“, – teigė „Šviesos“ treneris.

Šeštadienį 20 val. kovas Europos taurės turnyre pradės ir Lietuvos vicečempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Pirmose rungtynėse išvykoje „Dragūnas“ susitiks su Šiaurės Makedonijos čempionato prizininku Skopjės „Alkaloid“ klubu. Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos spalio 26 d. Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito