Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Vokiečių dūris – atsisako rengti fechtavimo turnyrą su rusais ir baltarusiais

Balandžio pabaigoje Tauberbišofsheime, Vokietijoje, turėjęs vykti fechtavimo pasaulio taurės etapas – atšaukiamas.
Vokietijos ir Rusijos fechtuotojai varžybose 2019 metais.
Vokietijos ir Rusijos fechtuotojai varžybose 2019 metais. / Imago / Scanpix nuotr.

Vokietijos fechtavimo federacija atsisako jai patikėtos organizatorių teisės, nes varžybose turėtų pasirodyti ir rusai bei baltarusiai.

Rusijai, su Baltarusijos pagalba, toliau negailestingai bombarduojant Ukrainą, Tarptautinė fechtavimo federacija praėjusią savaitę priėmė skandalingą sprendimą – grąžinti šalių agresorių sportininkus į tarptautines varžybas, pridengiant juos neutralia vėliava.

Lietuvos fechtavimo federacija tokį sprendimą pavadino „gėdingu“.

Tuo metu vokiečiai ketvirtadienį pranešė atsisakantys teisės surengti pasaulio taurės etapą Tauberbišofsheime, planuotą balandžio 29–30 dienomis.

„Kaip ir anksčiau, mes palaikome Ukrainos žmones, kurie kenčia nuo karo ir agresijos“, – teigė Claudia Bokel, Vokietijos fechtavimo federacijos prezidentė ir 2004-ųjų olimpinė vicečempionė.

„Norime pasiųsti aiškią žinutę, kad nepritariame Tarptautinės federacijos balsavimui, o iškeltus reikalavimus matome kaip neįmanomus įgyvendinti“, – tęsė ji, cituoja „Inside the Games“.

Imago / Scanpix nuotr./Claudia Bokel (kairėje)
Imago / Scanpix nuotr./Claudia Bokel (kairėje)

„Kad ir kaip norėtume, kad mūsų šalies sportininkai galėtų pasirodyti Vokietijoje ir pasinaudotų namų pranašumu atrankoje į Paryžiaus olimpiadą, manome, kad šiuo metu aplinkybės tiesiog neleidžia priimti kitokio sprendimo“, – papildė C.Bokel.

Įdomu, kad Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas yra kilęs būtent iš Tauberbišofsheimo, o 1976-aisiais tapęs būtent fechtavimo olimpiniu čempionu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./IOC prezidentas Thomas Bachas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./IOC prezidentas Thomas Bachas

IOC oficialiai ir toliau rekomenduoja neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose, tačiau rengia kontroversiškas diskusijas, kuriose ieško būdų, kaip šalių agresorių sportininkai galėtų sugrįžti į tarptautinę areną.

IOC kol kas viešai nekomentavo skandalingo pasaulinės fechtavimo federacijos sprendimo, tik pranešė, kad „atkreipė dėmesį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas