Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Apie sugrįžimą į ringą užsiminęs Lennoxas Lewisas: „Broliai Klyčko pražudė boksą“

Net ir būdamas 46-erių Lennoxas Lewisas pareiškė galintis sugrįžti į ringą. „Duokit 100 mln. (neįvardytos valiutos, – past.) ir aš grįšiu. Už tiek nusimesčiau pižamą ir vėl pradėčiau boksuotis“, – rėžė buvęs triskart pasaulio sunkaus svorio bokso čempionas.
Lennoxas Lewisas
Lennoxas Lewisas / AP/Scanpix nuotr.

„Liūtu“ ringe pravardžiuotas britas pirštines ant vinies pakabino 2004-aisiais, o savo paskutinėje kovoje techniniu nokautu įveikė Vitalijų Klyčko.

Būtent po L.Lewiso pasirodymo pasaulio sunkaus svorio bokso kategorijoje prasidėjo brolių Vladimiro ir Vitalijaus Klyčko viešpatavimas. Ukrainiečiams šiuo metu priklauso visi penki vertingiausi pasaulio čempionų diržai: pagal WBO, WBA, IBF ir IBO versijas – Vladimirui ir pagal WBC – Vitalijui.

„Šiuo metu pasaulio sunkaus svorio kategorija yra mirusi. Broliai Klyčko ir jų varžovai ne kaunasi ringe, o tik dedasi pinigus į krepšius“, – Vokietijos žurnalui „Stern“ pareiškė L.Lewisas.

„Klyčko varžovai nebus geresni – man jie netiktų net partneriais treniruotėse“, – tęsė britas.

Ypač L.Lewisą nuvylė paskutinė Vladimiro Klyčko kova, kurioje ukrainietis jubiliejiniu 50-uoju karjeros nokautu ketvirtajame raunde nugalėjo prancūzą Jeaną-Marcą Mormecką.

„Teisėjas vis įsikišdavo ir skirdavo susikabinusius varžovus. Klyčko yra nuobodūs. Pasauliui reikia tikro čempiono, kuris paaiškėtų po didžios kovos. Ne šito cirko“, – niršo L.Lewisas.

Per savo karjerą profesionaliame ringe jis laimėjo 41 kovą, iš jų – 32 nokautu, patyrė du pralaimėjimus ir kartą dvikovą baigė lygiosiomis.

L.Lewiso kovų ištraukos:

VIDEO: Lennox Lewis ultimate knockouts

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas