Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Boksininkas Tomas Pivorunas Europos žaidynėse nusileido lenkui

Europos žaidynių aštuntfinalio vidutinio svorio iki 75 kilogramų kategorijoje pralaimėjimą patyrė Tomas Pivorunas.
Tomas Pivorunas
Tomas Pivorunas / LTOK nuotr.

Nors Tomas Pivorunas buvo įsitikinęs, kad laimėjo Europos žaidynių aštuntfinalio kovą prieš lenką Kamilą Gardzieliką, teisėjai nusprendė kitaip. Svorio kategorijos iki 75 kg mače dėl kelialapio į stipriausiųjų aštuonetą dvidešimt vienerių metų Lietuvos boksininko varžovui visi teisėjai skyrė daugiau taškų. Tai buvo jau antroji T.Pivoruno kova Baku „Crystal Hall“ arenoje. Pirmoje jis palaužė Bosnijos ir Hercegovinos atstovą Djordje Tomičių.

Net imtynėse dabar teisėjai gali stabdyti kovą ir iškilus ginčytinai situacijai peržiūrėti veiksmą. Pas mus to nėra

„Bokse yra daug subjektyvių dalykų, tarkime fechtavime ar atletikoje viskas aiškiai fiksuojama, naudojamos technologijos rezultatui matuoti. Net imtynėse dabar teisėjai gali stabdyti kovą ir iškilus ginčytinai situacijai peržiūrėti veiksmą. Pas mus to nėra“, – Tomą palaikiusiems sirgaliams netikėtą sprendimą komentavo treneris Vladimiras Bajevas.

Europos žaidynėse Tomas pirmą kartą dalyvavo rimtose kovose su suaugusiais ir užėmė devintąją vietą. Treneris jauno sportininko pasiekimu patenkintas: „Jis boksavosi geriau, nei mes tikėjomės. Tokiose varžybose užimti 9-ą vietą yra tikrai neblogai“

Pirmą kovą laimėjo ir supersunkiasvoris Mantas Valavičius. Pirmadienį jo laukia ketvirtfinalio akistata su Joe Joyce'u iš Didžiosios Britanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas