Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronzos medalį parvežusi psichologė ir sambo imtynininkė Rūta Aksionova: „Be sporto būtų sunku“

Sambo imtynininkai Radvilas Matukas ir Rūta Aksionova į Lietuvą parvežė dar du Europos žaidynių medalius. Bronzinius medalius iškovojusius sportininkus pasitiko gausus draugų būrys, kurių šūksniai „Lietuvai valio!“ stebino kitus atvykstančius. „Malonu, kai taip pasitiko. Dėkoju visiems, kurie mus palaiko“, – kalbėjo R.Aksionova.
Rūta Aksionova ir Radvilas Matukas
Rūta Aksionova ir Radvilas Matukas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Buvo tokių minčių, bet neplanavau. Kai planuoji, tada nepasiseka“, – apie kirbėjusias mintis apie medalius prieš varžybas kalbėjo 26-erių metų sambo imtynininkė.

Lietuvė moterų svorio kategorijos iki 52 kg dvikovoje dėl bronzos 4:2 įveikė septyniolikmetę rumunę Codriną Ionescu.

Man tai pergalė, o Lietuvai medalis.

Ketvirtfinalyje lietuvei buvo įskaityta techninė pergalė 4:0 prieš dėl ligos nekovojusią baltarusę Alesią Staraveravą, o pusfinalyje mūsiškė 0:4 nusileido šeimininkei azerbaidžanietei Nazakatai Chalilovai.

Paklausta, ar jaučiasi, kad ją lydėjo ir sėkmė dėl pasitraukusios varžovės, R.Aksionova pabrėžė, kad medalį visgi iškovoti reikėjo pačiai: „Burtai pasisekė, bet ir tą vieną kovą reikia laimėti. Man tai pergalė, o Lietuvai medalis.“

Sportininkė Europos žaidynes prilygino Europos čempionatui: „Tai ne mažesnės svarbos varžybos.“

Nuo mažens sportuojanti moteris kasdieniame gyvenime yra Migracijos valdybos darbuotoja ir diplomuota psichologė. Per savo karjerą ji yra iškovojusi medalius Europos ir pasaulio čempionate.

„Sportas yra didelė mano gyvenimo dalis. Nežinau, ar galėčiau be to apsieiti“, – prisipažino moteris.

Vyrų svorio kategorijos iki 92 kg varžybose kovojęs sambo imtynininkas Radvilas Matukas kovoje dėl bronzos galvą apsibintavęs, nes saugojo neseniai sužeistą ausį, šventė pergalę 2:1 prieš armėną Ašotą Danieljaną.

Iš viso lietuviai Europos žaidynėse kol kas iškovojo keturis medalius. Auksą iškovojo kanojininkas Henrikas Žustautas, pirmąjį bronzos medalį laimėjo paplūdimio tinklininkės Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas