Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 19 /23:59

Bušido žvaigždė Julius Mocka apgynė „King of Kings“ čempiono diržą

Vilniaus „Siemens“ arenoje Julius Mocka po varginančios penkių raundų kovos teisėjų sprendimu antrą kartą palaužė vokietį Vladimirą Toką ir apgynė „King of Kings“ (KOK) sunkiasvorių čempiono diržą. Tai buvo 14-oji lietuvio pergalė profesionalų ringe.
Vladimiras Tokas (Vokietija) – Julius Mocka
Vladimiras Tokas (Vokietija) – Julius Mocka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Siemens“ arenoje vyko tradicinis KOK bušido turnyras, kuriame žiūrovai išvydo net 14 kovų, kurių dvi vyko tarp lietuvių. Vakaro vinimi tapo kova dėl KOK čempiono diržo sunkaus svorio kategorijoje tarp Juliaus Mockos ir Vladimiro Toko.

Kova dėl čempiono diržo prasidėjo žiūrovams skanduojant „Mocka, Mocka!“ Vis dėlto lietuviui nepavyko įgyti iniciatyvos. Apsikeitimai smūgiais nebuvo taiklūs, neišsiskyrė ir kojų spyriai. Antrajame raunde lietuviui buvo prakirsta nosis, tačiau J.Mockai tai netrukdė. Pavyko atlikti keletą akcentuotų smūgių serijų.

Trečiajame J.Mockos pranašumas buvo ryškus, jis smūgiavo tiek kumščiais, tiek kojomis ir keliais. V.Tokas po vieno smūgių šypsojosi, rodydamas, kad jam neskauda, tačiau vokietis atrodė apsvaigęs. Ketvirtajame raunde V.Tokas jau atrodė geriau, tačiau J.Mocka jam prakirto paakį. Vis dėlto po ketvirtojo raundo J.Mockos persvara buvo nedidelė.

Penktasis raundas vyko permainingai, tačiau vokietis atrodė ir labiau pavargęs, ir silpnesnis. J.Mocka praleido vieną galingą varžovo smūgį, tačiau pats jų atliko kur kas daugiau. Du teisėjai pergalę skyrė lietuviui, vienas - vokiečiui.

Kovo mėnesį J.Mocka šį čempiono diržą iškovojo būtent prieš V.Toką, kurį įveikė net po dviejų papildomų raundų.

„King of Kings“ kovos:

Bruno Susano (Portugalija) – Sergejus Maslobojevas
(iki 93 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Pirmasis raundas – lygus. S.Maslobojevas niekuo nelenkė savo varžovo, smūgių matėme mažai. Antrajame raunde kova ilgai nebetruko, į ataką pasileidęs S.Maslobojevas greitai rado silpną varžovo vietą ir smūgių serijos daužė jo galvą.

Portugalas prarado koncentraciją ir teisėjas ėmė skaičiuoti nokdauną. Nors B.Susano bandė kelti kumščius į viršų, rodydamas, kad gali kovoti, tačiau teisėjo tai neįtikino – techninis nokautas.

Karolis Liukaitis – Valdemaras Kulda
(iki 85 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Lygus pirmasis raundas, kuriame netrūki efektingų smūgių. V.Kulda gavo pora įspėjimų iš teisėjo už smūgius varžovui į nugarą. Ilgą laiką antrajame raunde iniciatyva krypo į V.Kuldos pusę, kurio smūgiai buvo tikslesnis ir dažniau pasiekė tikslą. K.Liukaičiui kraujavo dešinys antakis. Vis dėlto raundo pabaigoje jis atliko sėkmingą smūgių seriją.

Trečiasis raundas ir vėl buvo geresnis V.Kuldai, o K.Liukaičiui teko nemažai gintis. Jis atrodė labiau pavargęs, tačiau taiklių smūgių trūko, tad teisėjai skyrė papildomą raundą.

Pratęsimo pirmoje dalyje V.Kulda jau dominavo – K.Liukaičiui teko atlaikyti pora smūgių serijų į veidą. Nors raundo pabaigoje K.Liukaitis kiek atsigavo ir taip pat smūgiavo, tačiau vienbalsiu teisėjų sprendimu laimėjo V.Kulda.

Georgios Kostanidis (Kipras) – Tadas Jonkus
(iki 71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Pirmasis raundas – visiškai lygus. Nė vienas kovotojas nesurengė įsimintinos smūgių serijos, lietuvis kiek daugiau bandė smūgiuoti kojomis. Panašiai klostėsi ir antrasis, tačiau T.Jonkui pavyko kelis kartu taikliai smūgiuoti varžovui į veidą.

Trečiasis raundas jau priklausė T.Jonkui – varžovui teko atlaikyt spyrius ir smūgius į veidą, jis atrodė išeikvojęs daugiau jėgų. Nuskambėjus gongui lietuvis buvo užtikrintas pergale ir kėlė į viršų ranką. Taip manė ir teisėjai – pergalė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mansouras Yaqubi (Nyderlandai) – Igoris Osininas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mansouras Yaqubi (Nyderlandai) – Igoris Osininas

Mansouras Yaqubi (Nyderlandai) – Igoris Osininas
(iki 65 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Aktyvus pirmasis raundas, kuriame labiausiai įsiminė I.Osinino smūgiai keliu pašokus. Tiesa, abu kovotojai praleido smūgių į veidą, o po lietuvio smūgio kova vos nekliuvo šalie ringo dirbančiam operatoriui. Antrasis raundas aktyvumu pirmajam nenusileido, jo viduryje I.Osininas surengė kelių smūgių seriją, tačiau olandas atsilaikė. Raundo pabaigoje gintis jau teko lietuviui.

Trečiajame raunde I.Osininas vėl pasižymėjo kojų smūgiais, tačiau jie varžovo nepalaužė. Vėliau lietuvis visus smūgius akcentavo į olando kairę koją. Vis dėlto teisėjai vienbalsiu sprendimu pergalę skyrė Igoriui Osininui.

KOK kovos:

Kenichi Ito (Japonija) – Ignas Barysas
(iki 68 kg, MMA bušido taisyklės, 2 raundai po 5 minutes)

I.Barysas: Sapnuodavau šią kovą ir laimėjau

Prieš penkerius metus japonui pralaimėjęs I.Barysas ilgai ringe netruko. Tik paskelbus kovos pradžią lietuvis kaip žvėris šoko ant K.Ito, parvertė jį ant žemės ir smūgių kruša pasiuntė į nokautą.

„Laukiau šios kovos penkerius metus, viriau pykčiu visas – nuo kojų pirštų iki turbūt galvos. Sapnuodavau šią kovą ir laimėjau“, – po kovos triumfavo I.Barysas.

Kenichi Ito prieš penkerius metus Japonijoje taškais įveikė I.Barysą, tačiau lietuvis pagaliau sulaukė savo šanso atsirevanšuoti. Tiesa, japonas beveik metus ringe nekovojo, o prieš dešimt dienų jam sukako jau 41-eri metai.

„Taip, aš esu už jį greitesnis ir stipresnis, tačiau jis gudresnis, viską daro su galva. Tiesa, šįkart neleidau jo mintims iki galvos prieiti“, – juokavo I.Barysas.

Arturas Baradynas (Lenkija) – Martynas Jasiūnas
(iki 71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Pirmajame raunde iniciatyva priklausė lietuviui, pasižymėjusiam gražiais smūgiais keliais. Antrajame raunde M.Jasiūnas buvo dar aktyvesnis, vienas jo smūgis koja išmušė varžovo dantų apsaugą. Tačiau lenkas irgi atsakydavo taikliais smūgiais.

Trečiajame raunde lenkas atrodė kur kas labiau pavargęs, tačiau kova truko iki paskutinių sekundžių. Nuskambėjus finaliniam gongui publika neabejojo, kad nugalėtoju bus paskelbtas lietuvis – taip nusprendė ir teisėjai. Taškais M.Jasiūnas laimėjo savo 8-ąją profesionalią kovą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tycho Brakelis (Nyderlandai) – Darius Minkevičius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tycho Brakelis (Nyderlandai) – Darius Minkevičius

Tycho Brakelis (Nyderlandai) – Darius Minkevičius
(iki 85 kg, MMA bušido taisyklės, 2 raundai po 5 minutes)

Pirmajame raunde teko kovotojus raginti ne tik žiūrovams, bet ir teisėjui. Prasidedant paskutinei minutei D.Minkevičius varžovą apdovanojo smūgių kruša ir vos neišmetė iš ringo. Olandas labiau bandė išvengti lietuvio smūgių nei smūgiuoti pats.

Antro raundo pradžioje lietuvis pabandė nusiversti varžovą į parterį, tačiau olandas to labai vengė. D.Minkevičius vis dažniau smūgiuodavo tiksliai ir galiausiai raundo viduryje pasiuntė T.Brakelį į nokautą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gurdeepas Singhas (Indija/Vokietija) – Deividas Danyla
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Gurdeepas Singhas (Indija/Vokietija) – Deividas Danyla

Gurdeepas Singhas (Indija) – Deividas Danyla
(iki 67 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Pirmasis raundas buvo labai blankus, tačiau antrajame D.Danyla jau tvirtai paėmė iniciatyvą. Lietuvio smūgiai buvo tikslesnis, jų buvo kur kas daugiau. Vis dėlto indas laikėsi puikiai, rimtų nuovargio požymių nesimatė.

Tik prasidėjus trečiajam raundui indas metėsi į ataką, bet buvo atmuštas. Per pusę minutės abu kovotojai atliko daug smūgių, po kurių atrodė pavargę, tačiau trečiasis raundas vis tiek buvo pats aktyviausias. Teisėjai vienbalsiu sprendimu nugalėtoju paskelbė D.Danylą, kuriam tai – 20-oji pergalė profesionaliame ringe.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Martha Vensonas (Nyderlandai) – Matas Stebuliauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Martha Vensonas (Nyderlandai) – Matas Stebuliauskas

Martha Vensonas (Nyderlandai) – Matas Stebuliauskas
(iki 77 kg, MMA bušido taisyklės, 2 raundai po 5 minutes)

Kova prasidėjo labai aktyviai, o lietuvis netrukus pasruvo krauju iš nosies. Perėjus į parterį M.Stebuliauskas bandė smaugti varžovą, tačiau šis išsisuko iš veiksmo ir kovotojai vėl pakilo.

Olandas netrukus atliko galingų smūgių seriją į sužeistą lietuvio nosį, atrodė, kad M.Stebuliauskas tuoj kris be sąmonės. Vis dėlto lietuvis išsilaikė ant kojų ir gražiu veiksmu parvertė varžovą. Atsikvėpęs lietuvis galiausiai sugriebė M.Vensono kaklą, stipriai užsmaugė ir privertė olandą pasiduoti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Maratas Sliašabovas (Rusija) – Tomas Pakutinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Maratas Sliašabovas (Rusija) – Tomas Pakutinskas

Maratas Aliašabovas (Rusija) – Tomas Pakutiniskas
(virš 93 kg, MMA bušido taisyklės, 2 raundai po 5 minutes)

Į ringą žengus sunkiasvoriams žemė net drebėjo nuo daugiau nei po 110 kg svėrusių kovotojų žingsnių. „Smaugikui“ T.Pakutinskui nepavyko pirmajame raunde įrodyti pranašumo, nors jis galingai ir smogė rusą į ringo grindis.

Antrajame raunde buvo ir smūgių, ir kovos parteryje, tačiau vienu veiksmu nugalėtojo išaiškinti nepavyko. Prasidedant lemiamai minutei T.Pakutinskui pavyko stovimoje pozicijoje pagauti varžovo kaklą, tačiau jėgos rimtam smaugimo veiksmui nepakako. Rusas teisėjui iškėlęs nykštį rodė, kad jam viskas gerai – ringas taip ir baigėsi. Teisėjai paskelbė lygiąsias.

Atidarymo kovos

Pawelas Dawidziukas (Lenkija) – Mantas Kondratavičius.
(iki 75 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 2 minutes)

17 metų lietuvis kovojo tik antroje savo ringo dvikovoje, tačiau ją pradėjo aktyviai. Antrajame raunde jo persvara dar labiau išryškėjo – raundo pabaigoje varžovas iš Lenkijos buvo pasiųstas į nokdauną. P.Dawidziukas atsistojo ir kovojo toliau.

Trečiajame raunde lenkas jau tik gynėsi, o likus 30 sek. po smūgio į pilvą susmuko ant grindų. M.Kondratavičius techniniu nokautu iškovojo antrąją pergalę karjeroje.

Dawidas Mirkowskis (Lenkija) – Ričardas Kulis
(iki 81 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Tokio lygio varžybose pirmą kartą kovojusio 23 metų lietuvio ir penkeriais metais jaunesnio lenko dvikova nebuvo tokia efektinga. Pirmuose dviejuose raunduose nokdaunų neišvydome, bet visą laiką iniciatyvą buvo D.Mirkowskio pusėje, o smūgiai buvo kur kas tikslesnis ir pavojingesni.

Žiūrovai skandavo „Ryčka, Ryčka!“ ir kruvinos nosies nepaisęs R.Kulis likus 20 sek. pasiuntė lenką į nokdauną. Vis dėlto pergalei to nepakako ir vienbalsiu teisėjų sprendimu nugalėtojų paskelbtas D.Mirkowskis.

Mindaugas Narauskas – Herkus Lukošiūnas
(iki 71 kg, KOK taisyklės, 3 raundai po 3 minutes)

Dviejų lietuvių dvikovoje per pirmą raundą akivaizdžios iniciatyvos neįgijo nė vienas kovotojas, tačiau keletą pavojingų smūgių atliko H.Lukošiūnas. Panašiai klostėsi ir antrasis, kurio pačioje pabaigoje į puolimą vėl pasileido Herkus. Žiūrovai šūksniai ragino kovotojus būti aktyvesniais.

Trečiajame raunde ryškaus pranašumo neįrodė nė vienas kovotojas, tačiau aktyvesnis buvo H.Lukošiūnas. taip manė ir teisėjai, vienbalsiai skyrę jam pergalę. M.Narauskui tai buvo pirmasis pralaimėjimas ringe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas