Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas sportas nusilenkė rusams: atvėrė duris į imtynių varžybas

Tarptautinė imtynių federacija (UWW) paskelbė, kad leis varžytis Rusijos ir Baltarusijos sportininkams su neutralių atletų statusu.
Rusai ir baltarusiai vėl laukiami imtynėse
Rusai ir baltarusiai vėl laukiami imtynėse / Scanpix/imago images/Aleksandar Djorovic nuotr.

Sprendimas priimtas neeiliniame UWW valdybos susitikime, po kurio teigiama, kad „baltarusių ir rusų sugrįžimui į varžybas pagal Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) nustatytas sąlygas pritarta vienbalsiai“.

IOC praėjusią savaitę pakeitė rekomendacijas dėl rusų ir baltarusių. Atnaujintose rekomendacijose teigiama, kad šalių agresorių sportininkams turėtų būti leidžiama grįžti į varžybas, jei jie atvirai neremia invazijos į Ukrainą arba nėra susiję su karinėmis organizacijomis.

„Imtynės, kaip sportas, turi unikalią galimybę suvesti kartu žmones iš skirtingų kultūrų ir aplinkų. Imtynės turi didelį potencialą skatinti taiką ir toleranciją tarp skirtingų bendruomenių, šalių ir regionų“, – po priimto sprendimo sakė UWW prezidentas serbas Nenadas Lalovičius.

UWW sprendimą jau pasveikino Rusijos imtynių federacijos viceprezidentė Natalija Jarygina.

„Visi nori, kad mes dalyvautume varžybose, nes susidomėjimas šiuo sportu be mūsų krenta, – teigė ji TASS naujienų agentūrai. – Tik pažiūrėkite į varžybų peržiūras socialiniuose tinkluose – nebėra konkurencijos, nebėra įdomumo.“

Su neutralių atletų statusu 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvavę rusai iškovojo keturis aukso medalius imtynių varžybose. Daugiau pasiekė tik Japonijos imtynininkai.

Imtynių federacija tapo viena iš daugelio, pastaruoju metu atvėrusi duris atgal į sportą žiaurų karą Ukrainoje tęsiančių šalių sportininkams. Anksčiau tai padarė boksas, dziudo, fechtavimas, stalo tenisas, tekvondo, o tenisas nė nebuvo uždraudęs varžytis Rusijos ir Baltarusijos atletams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas