Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Boksininkas Donatas Bondorovas 20-toje karjeros kovoje susikaus su amerikiečiu

JAV gyvenantis lietuvis boksininkas profesionalas Donatas Bondorovas trečiadienį Hamondo miesto (Indianos valstija) kazino vyksiančiame 72.5 kg. svorio kategorijos, 6 raundų bokso mače susigrums su amerikiečiu Davidu Thomasu.
D. Bondorovas su garsiuoju buvusiu pasaulio sunkaus svorio kategorijos čempionu L. Lewisu.
D. Bondorovas su garsiuoju buvusiu pasaulio sunkaus svorio kategorijos čempionu L. Lewisu. / asmeninio archyvo nuotr.

Tai bus jau 20-ta profesionali  tautiečio dvikova. Donatas yra iškovojęs 15 pergalių, iš kurių 4 nokautu, vienerias lygiąsias bei patyręs 3 pralaimėjimus. D. Thomasas ringe turėjo 14 mūšių, iš kurių dešimtyje buvo paskelbtas nugalėtoju , 2 nesėkmes ir 2 lygiąsias.

Paklaustas apie nuotaikas prieš artėjančią dvikovą, iš Kauno kilęs boksininkas nestokojo pasitikėjimo savimi: „Su nekantrumu laukiu „jubiliejinės“, 20 – os savo dvikovos profesionaliame sporte. Jaučiuosi puikiai, labai aktyviai ruošiausi šiai datai. Esu nusiteikęs optimistiškai ir tikiu, kad savo sirgaliams padovanosiu gražią pergalę“, – teigė Donatas.

Boksininkas neslėpė apmaudo dėl, pasak jo, pernelyg trumpo kovai skirto laiko: „Dėl  tam tikrų organizacinių priežasčių man buvo skirta 6 raundų dvikova. Esu šiek tiek nusivylęs, nes manau, kad esu pasirengęs boksuotis ir ilgesnę distanciją. Kitame renginyje buvo pažadėta 8 raundų dvikova, juolab, kad yra tekę atlaikyti ir 10 raundų maratoną. Kai kalba vyksta apie titulų siekimą, reikia būti pasiruošus“, – kalbėjo aukščiausius tikslus sau keliantis atletas.

 

VIDEO: Donatas Bondas

Donato Bondorovo dosjė

Gimė: 1980 m. lapkričio 12 d. Kaune.
Išsilavinimas: 2002 m. baigė Lietuvos kūno kultūros akademiją (LKKA), sporto technologijų bakalauras. Nuo 2006 m. LKKA studijuoja turizmo ir sporto vadybos magistrantūroje.
Stovėsena ringe: dešiniarankis.
Svorio kategorija: dabar – vidutinis (iki 72.5 kg).
Treneriai: Lietuvoje – Vilius Buika, Vitalijus Straleckas, JAV – Samas Colonna, Dimitrijus Bartkevičius, Keithas Hackney.
Titulai, laimėjimai: Lietuvos jaunimo bokso čempionas (1997 m.), tarptautinio A.Šociko bokso turnyro nugalėtojas (1997, 2000, 2003, 2006 ir 2009 m.), Lietuvos bokso čempionas (2004, 2006, 2007 ir 2008 m.), Lietuvos kariuomenės bokso čempionas (2004, 2005 ir 2007 m.), Tarptautinės kariškių sporto tarybos (CISM) pasaulio žaidynių bronzos medalio laimėtojas (2003 m.), Europos Sąjungos (ES) šalių čempionato bronzos medalio laimėtojas (2003 m.), CISM pasaulio bokso čempionato bronzos medalių laimėtojas (2004 ir 2005 m.), Tarptautinės bokso mėgėjų asociacijos (AIBA) pasaulio čempionato 9-osios vietos laimėtojas (2005 m.).
Dvikovų statistika mėgėjų ringe – 220 susitikimų, 190 pergalių.
Pomėgiai: kelionės, elitinių sporto varžybos ir koncertai, paplūdimiai, važinėjimasis dviračiu, sunkumų kilnojimas, ekstremalūs pojūčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas