Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos čempionatas be čempionės: Ritai Pivoriūnaitei neleista ginti nugalėtojos titulo

Rita Pivoriūnaitė negins nugalėtojos titulo šį savaitgalį Belgijoje vyksiančiame Europos kiokušin karatė čempionate.
Rita Pivoriūnaitė
Rita Pivoriūnaitė / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Dukart iš eilės žemyno čempione tapusiai R.Pivoriūnaitei duris į pirmenybių kumite rungties varžybas užkirto nesėkmė Lietuvos čempionate.

Kovą vykusių šalies pirmenybių svorio kategorijos iki 55 kg pusfinalyje R.Pivoriūnaitė pralaimėjo klaipėdietei Dianai Mačiūtei ir užėmė trečią vietą. Čempione tapo Rūta Brazdžionytė.

Pagal Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) nuostatus, pirmos vietos laimėtojas įgyja teisę dalyvauti Europos čempionate, antrąjį sportininką pasirenka treneriai ir LKKF vadovai.

Paprastai be didesnių peripetijų į rinktinę įtraukiami du geriausiai Lietuvos čempionate pasirodę sportininkai, tačiau šįkart dilema teko ne iš lengvųjų – Europos čempionė R.Pivoriūnaitė ar šalies pirmenybėse Europos čempionę nugalėjusi D.Mačiūtė?

Rinktinės treneriai šansą galiausiai nusprendė suteikti svaresnių laimėjimų tarptautinėse varžybose neturinčiai D.Mačiūtei. R.Pivoriūnaitė Europos čempionate varžysis tik kata (technikos demonstravimas) rungtyje.

Augusto Četkausko (sportoakimirka.lt nuotr.)/Rita Pivoriūnaitė
Rita Pivoriūnaitė

Vienas rinktinės trenerių ir asmeninis R.Pivoriūnaitės treneris Paulius Klapatauskas teigė, kad praleisti čempionatą R.Pivoriūnaitei gali būti į naudą.

2013 metų pasaulio kiokušin karatė čempionatas vyks Lietuvoje. Pasak P.Klapatausko, šios varžybos kur kas svarbesnės nei žemyno pirmenybės ir joms reikia ruoštis jau dabar.

„Pačią stipriausią ir geriausiai pasiruošusią rinktinę norime turėti pasaulio čempionate. Norisi, kad aukščiausi rezultatai būtų būtent čia. Tačiau pasiruošti pasaulio čempionatui reikia laiko. Tai ne tik fizinis ar techninis pasiruošimas – sportininkai turi atrasti ir papildomos motyvacijos. Su Rita taip pat kalbame, kad pagrindinis mūsų tikslas ne Europos, o pasaulio čempionatas. Jau dabar apie jį galvojame daugiau nei apie Europos. Praleisti Europos pirmenybes galbūt būtų ir naudingiau“, – teigė P.Klapatauskas.

R.Pivoriūnaitė dėl prarastos galimybės trečią kartą iš eilės iškovoti Europos čempionės titulą taip pat labai nesikremta.

„Mano pagrindinis tikslas yra pasaulio čempionatas. Daug metų sąžiningai dalyvavau visose varžybose ir ta varžybų rutina, tiesą sakant, jau „iki kaklo“. Viskas šiek tiek atsibodę, be to, organizmui sunku prisiversti pasiruošti. Galbūt tas poilsis išeis į naudą“, – sakė R.Pivoriūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas