Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos graplingo čempionas M.Rudnickas: „Smauglys“ kol kas neprilygstamas, bet situacija turėtų keistis

Šį sekmadienį į sostinės lengvosios atletikos maniežą rinksis geriausi Lietuvos graplingo imtynininkai ir varžysis dėl komandinės taurės, kurią gins sostinės „Smauglio“ atstovai. Į sostinę atvyksta ir prieš dvejus metus įspūdingą pasirodymą surengę Klaipėdos KMN atstovai.
Marius Rudnickas
Marius Rudnickas / LGF nuotr.
Temos: 2 Graplingas Imtynės

„Tuomet turnyras vyko uostamiestyje ir tą dieną prisimenu su džiaugsmu. Įspūdingi diena ir apskritai įspūdingi metai buvo. Tuomet Klaipėda subūrė tikrą Svajonių komandą“, – pokalbį pradėjo 2016 metų Europos graplingo čempionas Marius Rudnickas.

„Deja, tokie nuotykiai gali nutikti tik kartą, bet ne kiekvienais metais, dėl to 2017 metais klaipėdiečių rezultatas buvo daug kuklesnis“, – tęsė M.Rudnickas.

„Manau, būti geriausiu Lietuvos klubu kiekvienais metais reiškia nuolat daug dirbti, sportininkų kartą turi auginti kita sportininkų karta, nuo pat mažumės. Taip daro stipriausi šiuo metu esantys graplingo imtynių sporto klubai. Tada pavyktų ne tik laimėti, bet ir išlaikyti lyderio pozicijas“, – įsitikinęs M.Rudnickas.

Anksčiau esate akcentavotęs, kad didžiausią dėmesį skiriate jaunimo ugdymui. Kaip sekasi eiti pirmyn šiuo aspektu?

– Manau, Klaipėdos miestui viskas dar prieš akis, ir jaunoji karta jau auga. Labai džiaugiamės, kad uostamiestyje atsiranda vis daugiau vaikų norinčiu praktikuoti būtent graplingo imtynių sporto šaką. Labai sėkmingai tą daro Klaipėdos sporto klubai „Team LION“, „LUTADOR Klaipėda“.

Prieš dvejus metus Klaipėdoje surinkote, kaip pats sakėte, Svajonių komandą, kurios turbūt niekada nepavyks surinkti. Su komandos nariais nepasikalbate, kad visai smagu būtų darsyk pakovoti dėl miesto garbės?

– Prieš kiekvienas graplingo varžybas, vykstančias Lietuvoje, likus dviem savaitėms, organizuoju bendras tarpklubines treniruotes Klaipėdos mieste. Tai yra savotiškas pasiruošimas, į kurį dažnai atvažiuoja sportininkai ir iš kitų miestų. Paskutiniame tokiame buvo apie 60 sportininkų iš Klaipėdos, Kretingos, Palangos, o šį kartą net iš Šiaulių miesto. Visada stengiuosi juos motyvuoti, priminti, kokiu tikslu mes čia susirinkome, pasitreniruoti.

Mes kas nors šiemet iššūkį Smaugliui?

– Manau, kad ne. Bet per artimiausius 5-8 metus manau situacija Lietuvoje turėtų keistis. Smaugliams lyderio pozicijas bus vis sunkiau išlaikyti. Kaip žinote, bet kokį titulą lengviau kartais laimėti nei jį išlaikyti. Apskritai, šis sportas Lietuvoje stipriai auga ir populiarėja. Tikras iššūkis treneriui išlaikyti klubo lyderio pozicijas Lietuvoje.

– O kaip jūs?

– Aš mėgaujuosi, džiaugiuosi graplingo, brazilų džiudžitsu, sambo sporto šakomis, jų augimu ir populiarumu Lietuvoje. Trenerio darbas man tik hobi ir visuomeninė veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas