Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galingi varžovai bandys atimti titulus iš Vladimiro Klyčko ir Floydo Mayweatherio

Naktį iš gegužės 4-osios į 5-ąją Manheime (Vokietija) garsusis sunkiasvoris ukrainietis Vladimiras Klyčko grumsis su profesionalų ringe dar nepralaimėjusiu italu Francesco Pianeta. V. Klyčko gins WBO (Pasaulio bokso organizacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) ir žurnalo „The Ring“ pasaulio čempiono titulus.
Vladimiras Klyčko treniruotėje
Vladimiras Klyčko treniruotėje / „Scanpix“/Ben Pakalski/„Babirad“/SIPA nuotr.

Gegužės 5 d. 4.00 val. Las Vegase (JAV) profesionalų varžybose nė karto nesuklupęs amerikietis Floydas Mayweatheris egzaminuos savo tėvynainį Robertą Guerrero. Jie varžysis dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) čempiono diržo pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 66,7 kg). Titulą gins F. Mayweatheris.

Geriausiu pasaulio sunkiasvoriu vadinamas 37 metų 198 cm ūgio V. Klyčko pastarąjį kartą pralaimėjimą patyrė labai seniai – 2004 metais nusileido amerikiečiui Lamonui Brewsteriui. Ukrainietis 59 kovas laimėjo (50 nokautu), 3 pralaimėjo.

6 cm už V. Klyčko žemesnis EBU-EU (Europos bokso sąjungos ir Europos Sąjungos) čempionas 28-erių F. Pianeta, kuris turi Italijos ir Vokietijos pilietybes, iškovojo 28 pergales (15 nokautu), o vieną dvikovą baigė lygiosiomis. Tiesa, su tokio kalibro varžovu kaip V. Klyčko italas dar nebuvo susidūręs.

36 metų F. Mayweatheris vadinamas vienu geriausių visų laikų pusvidutinio svorio kategorijos boksininku. Jis profesionalų ringe įveikė visus 43 priešininkus (26 nokautai). Amerikiečio priešininkas meksikiečių kilmės 30-metis JAV atletas R. Guerrero – itin aukšto lygio boksininkas. Jis 31-oje kovoje buvo pranašesnis už varžovus (18 nokautų), vieną kovą pralaimėjo ir viena baigėsi taikiai.

Boksininkų Vladimiro Klyčko ir Francesco Pianetos dvikova – jau naktį iš gegužės 4-osios į 5-ąją, 00.00 val., – tik per „Viasat Sport Baltic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas