Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Glory“ atsakas S.Maslobojevui: „Mes nesame gydytojai, neginčysime jų sprendimų“

„Glory“ organizacija, kurios čempiono diržo šeštadienį kontroversiškomis aplinkybėmis neteko Lietuvos kikbokso kovotojas Sergejus Maslobojevas, išdėstė savo poziciją.
Sergejus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

35-erių lietuvis titulą prarado, kai Vokietijoje, Eseno mieste, vykusioje kovoje su Donegi Abena iš Surinamo ketvirtajame raunde iš jo prakirstos kojos pasipylė kraujas, o turnyro oficialus medikas nusprendė, kad vilnietis kovos tęsti negali.

Pasipiktinimo neslėpęs S.Maslobojevas iškeikė visus aplinkui, paliko ringą nelaukdamas oficialios varžovo apdovanojimo ceremonijos ir pateikė protestą.

VIDEO: Sergejaus Maslobojevo komentaras

„Komanda daro viską, kas įmanoma, kad paneigtų tą sprendimą ir paverstų kovą į taip vadinamąją „no contest“. Tai reikštų, kad ji būtų anuliuojama, čempiono diržas grįžtų atgal pas čempioną ir būtų galima rengti revanšą. Arba tai, ką jie nori“, – grįžęs į Lietuvą sakė S.Maslobojevas.

Pasak kovotojo, dvikovą nutraukęs medikas nusprendė, kad jam lūžo koja, todėl ir priėmė tokį sprendimą.

Pirmadienį savo poziciją pateikė ir „Glory“ organizacija. „Jei protestas bus pateiktas, jis bus pateiktas per federaciją, ne per „Glory“, nes mes neturime jokios įtakos žiuri ar medikų sprendimams“, – vechtsportinfo.nl cituoja „Glory“ atsakymą.

„Mūsų gydytojai yra oficialiai licencijuoti. Medicininiai sprendimai visada priklauso nuo nepriklausomo gydytojo, bet jie gali pasirodyti subjektyvūs“, – tęsė „Glory“.

S.Maslobojevas piktinosi, kad tokią pačią žaizdą buvo patyręs ir kovoje su marokiečiu Tariku Khbabezu, tačiau tuomet galėjo tęsti dvikovą, laimėti ir tapti „Glory“ čempionu.

„Tada su tokia pat žaizda kovojau tris raundus. Dabar daktaras net nebandė uždėti vazelino ar kaip nors kitaip stabdyti kraujavimą. Aš buvau apvogtas! Jokia kita organizacija dėl to nestabdytų titulinės kovos. Mes nesame mėgėjai, todėl tikiuosi, kad sprendimas bus pakeistas“, – savo argumentus dėstė S.Maslobojevas.

„Vieni gydytojai yra griežtesni už kitus. Kaip ir bendrosios praktikos gydytojai ligoninėse. Jie būna skirtingi, – atsakė „Glory“. – Kiti mūsų medikai pritarė nepriklausomo daktaro sprendimui, tačiau esame matę ir sunkesnių traumų kikbokse.“

„Mes nesame gydytojai, todėl mums sunku tai vertinti. Mes neginčysime priimtų medicininių sprendimų. Tai būtų ypač neatsakinga. Mes pasitikime ekspertų vertinimu“, – teigė „Glory“.

„Tačiau mes suprantame S.Maslobojevo frustraciją, todėl šiuo metu diskutuojame, ar galėtume kuo greičiau surengti revanšinę kovą“, – vechtsportinfo.nl svetainei pridūrė „Glory“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas