Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Paryžių išvyko paskutinę akimirką į olimpiadą įšokęs M.Knystautas: „Turiu vienintelį tikslą“

Atrodė, kad Lietuva Paryžiaus olimpinėse žaidynėse turės lygiai pusšimtį sportininkų, tačiau malonios staigmenos sulaukė šalies imtynininkų šeima. Jau startavus olimpinėms varžyboms Mantas Knystautas sužinojo, jog paskutinę akimirką sugebėjo įšokti į nuvažiuojantį traukinį ir buvo pakviestas į graikų-romėnų imtynių varžybas.

Iš Klaipėdos kilęs 30-metis sportininkas varžysis svorio kategorijoje iki 130 kilogramų.

„Po treniruotės šokinėjau su šokdyne, priėjo treneris Mindaugas Ežerskis, sako, baik šokinėti, ruoškis į Paryžių, pirmadienį ant kilimo reiks imtyniauti“, – kiek suglumęs situaciją nupasakojo M.Knystautas.

Penktadienį imtynininkas su visa savo komanda jau išskrido į Prancūzijos sostinę.

Dar prieš skrydį klaipėdietis trumpai papasakojo savo įspūdžius ir 15min.

„Taip staiga įšokęs į nuvažiuojantį traukinį jaučiuosi tikrai puikiai. Nuotaika labai gera, nes tokiomis aplinkybėmis nėra ką prarasti. Vienintelis tikslas, kurį sau keliu dabar – gerai sukovoti. O kaip bus, jau matysime“, – kalbėjo M.Knystautas.

Stopkadras/Mantas Knystautas
Stopkadras/Mantas Knystautas

Paklaustas, kaip atrodė tos kelios dienos po lemtingos žinutės iki skrydžio, sportininkas šypsojosi.

„Taip ir atrodė. Visko labai daug – reikia aprangos, visos ekipuotės, dar visokių daug smulkmenų. Vos ne strimgalviais, bet galiu pasidžiaugti, jog atrodo, kad viską suspėjau. Neišsimušiau iš ritmo, net treniruotės pavyko sklandžiai“, – pasakojo atletas.

Durys į Paryžių lietuviui atsivėrė, kai dėl dopingo vartojimo buvo pašalintas Tuniso kovotojas Amine Guenichi. Jis į olimpines žaidynes buvo patekęs per Afrikos atrankos turnyrą.

Kai Tarptautinė imtynių federacija ėmė dairytis į tuos, kurie pasauliniame atrankos turnyre yra pirmi už brūkšnio, laiškas pirmiausia buvo išsiųstas į Lietuvą.

„Pats olimpinės atrankos turnyre sukovojau tikrai ne per geriausiai ir prisimenu, jog tuomet buvo labai didelis nusivylimas. Įdėta tiek daug darbo ir galiausiai atrodė, kad liksiu be olimpinių žaidynių. Apmaudu, liūdna, bet viskas galiausiai baigėsi taip...“ – šypsojosi pats sunkiausias Lietuvos olimpinės delegacijos narys.

Klaipėdiečiui tai bus antrosios olimpinės žaidynės.

Prieš trejus metus Tokijuje jis pirmojoje kovoje 1:5 nusileido turkui Rıza Kayaalpui.

„Klaidų ten daug nebuvo, tą dieną jis tiesiog buvo stipresnis, bet nuo to laiko patirties įgijau žymiai daugiau. Tada buvo tikrai daug jaudulio, o dabar viskas paprasta – nulėmė paskutinė akimirka. Viskas paprasčiau, ramiau, puikiai žinoma. Tie treji metai buvo geri, su daug kovų pasaulio ir Europos čempionatuose. Patirtis mūsų sporte yra labai svarbi“, – pasakojo M.Knystautas.

2022 m. pasaulio imtynių čempionate M.Knystautas iškovojo bronzos medalį.

Paryžiuje savo svorio kategorijoje favoritu lietuvis laiko keturis kartus olimpiniu čempioniu tapusį kubietį Mijaíną Lópezą.

Stopkadras/Mantas Knystautas
Stopkadras/Mantas Knystautas

M.Knystautas tapo trečiuoju atletu, kurį į Paryžiaus olimpines žaidynes deleguoja Lietuvos imtynių federacija.

Prancūzijos sostinėje M.Knystautas kompaniją palaikys imtynininkei Gabijai Dilytei (50 kg) ir klasikui Mindaugui Venckaičiui (97 kg).

Būtent sunkiasvorių kovomis startuos olimpinis imtynių turnyras, kurį galima bus stebėti nuo rugpjūčio 6 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas