Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Imtynės išsaugojo vietą olimpinėse žaidynėse

Nors prieš septynis mėnesius tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nusprendė nuo 2020-ųjų metų išbraukti imtynes iš olimpinės programos, tačiau sekmadienį Argentinoje vykstančiame kasmetinėje IOC sesijoje buvo nuspręsta, kad imtynės lieka olimpiadoje.
Akcija „Save Olympic Wrestling“ Vilniuje
Akcija „Save Olympic Wrestling“ Vilniuje / imtynes.lt nuotr.

Kaip ir buvo tikėtąsi, IOC narių balsavime imtynės aiškia persvara (surinko 49 balsus) įveikė kitas dvi sporto šakas, kurios pretendavo pakeisti imtynių sportą – beisbolą/softbolą (24 balsai) ir skvošą (22 balsai).

Po to, kai metų pradžioje buvo nuspręsta įtraukti imtynes į sporto šakų, kurioms gresia pašalinimas iš olimpinių žaidynių, sąrašą, tarptautinė imtynių federacija (FILA) ėmėsi greitų permainų. Buvo išrinktas naujas prezidentas, valdymo organuose atsirado daugiau moterų ir pačių sportininkų, moterims buvo pridėtos dvi svorio kategorijos, o taisyklės supaprastintos, kad sportas būtų lengviau suprantamas žiūrovams.

Be to, per visą pasaulį nuvilnijo programa „Save Olympic Wrestling“, skatinanti išsaugoti imtynes olimpinėse žaidynėse. Nemažai prie to prisidėjo ir Lietuvos imtynių federacija.

Prieš 2016-ųjų olimpiadą imtynes žadama paversti labiau akį traukiančiu sportu: prieš kovas skambės muzika, atsiras šviesos efektų, bus pakeistas raudonas imtynių kilimas, prastai atrodantis TV ekrane.

IOS sprendimas reiškia, kad 2020 metų olimpiadoje Tokijuje naujų sporto šakų neišvysime.

„Šiandien mūsų sportui, turinčiam dviejų tūkstančių metų istoriją, buvo pati svarbiausia diena. Išlikimas olimpinėje šeimoje yra itin svarbus pačių imtynių išlikimui“, – teigė FILA prezidentas Nenadas Lalovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas