Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įspūdingai laimėjęs I.Barysas gavo pylos nuo trenerių: „Taip rizikuoti negalima“

„Gavau nuo trenerių pylos ir važiuoju namo“, – po turnyro „Žalgirio“ arenoje Ignas Barysas dideliu džiaugsmu netryško, nors kovą prieš ukrainietį Andreją Chochlovą laimėjo labai užtikrintai.
Ignas Barysas prieš Andrey Hohlovas
Ignas Barysas prieš Andrey Hohlovas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Po netikėto smūgio į korpusą ukrainietis prarado pusiausvyrą, ir tuo pasinaudojęs I.Barysas žaibiškai permetė kovą į parterį. Čia smūgių kruša ir rankos laužimas atnešė publikos numylėtiniui pergalę.

„Viskas puiku, bet gavau pylos nuo trenerių. Sako, turėjau pribaigti smūgiais ant žemės. Nežinau, kodėl taip gavosi, bet pasiėmiau tą ranką. Tiesiog pajaučiau, kad taip noriu užbaigti, bet treneriams tai nepatiko“.

I.Barysas sakė, kad kombinaciją, kuri padėjo pergudrauti varžovą, atidirbinėjo tris savaites. Tik kovą reikėjo pabaigti smūgiais.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Ignas Barysas prieš Andrey Hohlovas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Ignas Barysas prieš Andrey Hohlovas

„Aišku, jis „plaukiojo“, ir jaučiau, kad galiu užlaušti. Bet turėjau pabaigti smūgiais, nes aš jau buvau išvargęs ir kas būtų buvę, jei jis būtų išsisukęs? Tai buvo rizika“.

Įžvelgė I.Barysas ir dar vieną klaidą, galėjusią jam kainuoti pergalę.

„Esu patenkintas, bet suprantu, kad reikia toliau sunkiai dirbti. Nes pats vos nepraleidau šoninio „blyno“. Per plačiai stojau, mušė tiesiai į galvą – galėjau „prasileisti“. Tokių dalykų negali būti. Reikia mokytis ir daugiau nedaryti tokių klaidų. Jei norim toliau eiti ir kažko siekti, tokių klaidų negalime daryti“, – kalbėjo I.Barysas.

„Dream Boxing & KOK World Series 2018“ turnyre, vykusiame šeštadienio vakarą, I.Barysui teko ir sekundanto vaidmuo. Į ringą jis lydėjo Ernestą Kareckaitę.

„Laikykis plano!“, „Neskubėk!“, „Gerai, gerai, gerai...“, „Ernesta!!“, „Va taip!“, „Keliais, keliais“, „Smūgiuok, smūgiuok, matai – duoda!“, – savo bendraklubę ir auklėtinę kovos metu ragino skardžiabalsis Ignas.

E.Kareckaitei (iki 60 kg) nepavyko parteryje atlikti skausmingo veiksmo, tačiau vienbalsiu teisėjų sprendimu ji buvo pranašesnė už baltarusę Jekateriną Diodorovą.

„Iš suplanuotų dešimties dalykų įgyvendinome tik pusantro, – apie Ernestos pergalę kalbėjo I.Barysas. – Planas buvo parengtas, bet neįgyvendinome.“

„Negali pykti – jai tai debiutas tokioje arenoje. Tai suprantama. Pamenu save – visas drebėjau per pirmą kovą, nesuvokiau, kas vyksta aplinkui. Tai emocijos. Prieš kovą ji net negalėjo prašnekėti su žurnalistais. Ne visi su tuo lengvai susitvarko. Reikia kovų, reikia išmokti nugalėti tą jaudulį“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Ernesta Kareckaitė prieš Jakaterina Diadorova
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Ernesta Kareckaitė prieš Jakaterina Diadorova

I.Barysas pripažino, kad jam tai buvo gana sudėtingas vakaras – blaškymasis tarp kovų atėmė dalį malonumo.

„Viskas fainiai, tik nepajutau to malonumo, kaip visąlaik. Nes turiu tai Ernestą, tai save žiūrėti, tai draugai, bendraklubiai kovoja. Negalėjau atsipalaiduoti nė skundei“.

Paklaustas, kaip vertina idėją rengti bendrą bokso ir MMA kovų vakarą ir ar tai pasiteisino, I.Barysas kalbėjo.

„Aš pats labiau mėgstu MMA kovas, ir manau, auditorijos šiek tiek skiriasi. Manau, šių turnyrų auditorija labiau mėgsta mišrią kovą. Bet idėja sujungti sporto šakas į vieną renginį labai graži. O su Evaldu Petrausku viename turnyre kovoti – didelė garbė, nes tai ne eilinis boksininkas, olimpietis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas