Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jubiliejines taures iškovojo klaipėdiškiai ir akmeniškiai

Praėję metai Klaipėdos klubui „Okinava“ buvo išskirtiniai, kadangi metų pabaigoje turėjo įvykti ilgai lauktas renginys – Jubiliejinė Vakarų Lietuvos karate kyokushin Taurė.
Vakarų taurės varžybų dalyviai
Vakarų taurės varžybų dalyviai
Temos: 1 Karatė

Šis renginys per 5 metus jau spėjo tapti tradicija Lietuvos kyokushin visuomenėje, todėl visi nekantriai jo laukė ir ruošėsi.

Šių jubiliejinių varžybų scenarijus buvo išskirtinis – buvo siekiama kovų kokybiškumo, o ne dalyvių masiškumo, todėl iš kiekvieno klubo buvo kviečiama po 21 dalyvį. 

Tačiau, metų pabaigoje užklupusi pandeminio gripo epidemija neaplenkė ir kovingai nusiteikusių karatekų – teko ilgai planuotas varžybas nukelti į 2010 metus. Šios priežastys lėmė, kad šį sekmadienį iš 13 tradiciškai renginyje dalyvaujančių klubų – atvyko tik 6.

Ligos, blogi orai ir žinoma „finansinė krizė“ neatbaidė kovotojų iš Akmenės („Energija“), Kuršėnų („Kaminaris“), Šiaulių („Tori“), Vilniaus („Budora“) ir žinoma Klaipėdos („Okinava“ ir „Shodan“).

Vietoje planuotų 100 pajėgiausių Vakarų zonos sportininkų į varžybas susirinko beveik 60, tačiau tai tik pagražino Jubiliejinę Vakarų Taurę – kovotojams nereikėjo ilgai laukti savo starto, kovos buvo gražios ir nealinančios.

Be to, sportininkai puikiai susidorojo su varžybinių taisyklių naujove – kova truko  2 raundus, kai tradiciškai kovojama tik 1 raundą. O svarbiausia – kiekvienas kvotojas turėjo galimybę užlipti ant apdovanojimų pakylos ir pasidžiaugti pergalės skoniu (dažniausiai per masines varžybas, kai dalyvauja virš 300 kovotojų, to neįmanoma fiziškai padaryti).

Renginio organizatoriai (sporto klubas „Okinava“) džiaugėsi, kad netgi tokiu sunkiu kriziniu laikotarpiu pavyko suorganizuoti šiltas ir draugiškas varžybas. Prezidentė Jurgita Činauskaitė – Cetiner komentavo, jog prie šių varžybų įgyvendinimo prisidėjo Klaipėdos m. sporto ir kūno kultūros skyrius bei Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centras, ir akcentavo, kad tai itin didelė pagalba visuomeniniam klubui. Pasveikinti klubo „Okinava“ su 5 metų Jubiliejiniu renginiu atvyko Klaipėdos m. visuomeninės sporto tarybos Pirmininkas Saulius Budinas, o Klaipėdos m. gimnastikos klubas „Kregždutės skrydis“ jauniesiems kovotojams padovanojo įspūdingą gimnastikos parodomąją programą.

Po oficialiosios dalies prasidėjo kovos, kurios vyko ant 2 tatamių (karate kilimų). Renginio dalyviai tyliai kuždėjosi, kad pagrindinė dvikova ir intrigos virė tarp Klaipėdos klubų „Okinava“ ir „Shodan“.

Turėdami po lygiai kovotojų, jie varžėsi skirtingose amžiaus ir svorio kategorijose. Klubas „Shodan“, surinkęs 71,5 įskaitinius taškus (19 dalyvių) iškovojo dar vieną 2009 metų trofėjų – Vakarų Taurę.

Vakarų Taurės vicečempionais, surinkę 53 įskaitinius taškus (19 dalyvių), tapo renginio organizatoriai  – klubas „Okinava“. Trečioje vietoje, surinkęs 19,5 įskaitinius taškus (7 dalyviai), liko Akmenės klubas „Energija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas