Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip boksininkas R.Jonesas tapo rusu – puodelis arbatos su V.Putinu ir žeminanti kova

Penkiskart buvęs pasaulio bokso čempionas Roy Jonesas nusprendė persikelti gyventi į Rusiją ir tapti šios šalies piliečiu. Kodėl Rusija yra senstelėjusių sportininkų rojus?
Roy Jonesas Rusijoje
Roy Jonesas Rusijoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boksas

R.Jonesas paprašė Rusijos pilietybės rugpjūtį, susitikęs su V.Putinu prie puodelio arbatos Kryme – Ukrainai priklausančioje teritorijoje, kurią pernai aneksavo Maskva. Karjerą baigęs sportininkas sakė, kad tai būtų pravartu jo verslo interesams Rusijoje.

Gruodžio mėnesį R.Jonesas jau pasirodė Maskvos VTB arenos ringe kaip Rusijos boksininkas. 12 tūkst. žiūrovų stebėjo boksininko įšventinimą į Rusijos piliečius skambant šios šalies himnui.

Iškilmingai prasidėjusi šventė baigėsi labai skausmingai. Po keturių raundų kovos 46-erių R.Jonesas krito po Enzo Maccarinelli kojomis. Nokautu baigėsi devintas buvusio pasaulio čempiono karjeros pralaimėjimas.

Po to kilo įvairių kalbų. Pavyzdžiui, kas leido tokio amžiaus kovotojui dar stoti į ringą. Gėdingo pralaimėjimo pažemintas naujai iškeptas rusas suskubo atleisti agentą, kuris suorganizavo kovą. 

„Ką Obama sako, kad visi sportininkai palieka JAV ir atvyksta į Rusiją?“, – prieš kovą „Independent“ žurnalisto pasiteiravo jaunas rusas.

Ką Obama sako, kad visi sportininkai palieka JAV ir atvyksta į Rusiją?

Motociklininkų gauja „Nakties Vilkai“ VTB arenoje iškabino plakatus, palaikančius Vladimiro Putino politiką: „Krymas yra Rusija. Ukraina yra Rusija. Aliaska yra Rusija. Viskas yra Rusija. Išskyrus Kosovą. Kosovas yra Serbija.“

Nėra geresnio pavyzdžio nei R.Joneso persikėlimas į Rusiją, kuris iliustruoja, kaip Rusijoje susilieja sportas, patriotizmas ir verslas.

R.Jonesas nereikėjo penkis metus gyventi Rusijoje, kad taptų pilnateisiu piliečiu. Jam prireikė vos savaitės, per kurią jis televizijoje skaitė patriotines poemas, surengė seminarą Maskvos policininkams ir gavo „iPhone“ telefoną su auksiniu V.Putino atvaizdu.

Už tai Rusijos valstybinė įmonė „Rosneft“ parėmė boksininko kovą su italu.

„Scanpix“ nuotr./Roy Jonesas Rusijoje
„Scanpix“ nuotr./Roy Jonesas Rusijoje

Rusija jau kuris laikas yra rojus į pensiją išeinančioms žvaigždėms. 2013 metais Rusijos piliečiu tapo prancūzų aktorius Gerardas Depardieu, kad išvengtų didelių mokesčių gimtojoje šalyje. 

2015 metų pabaigoje pilietybę gavo ir kovotojas Jeffas Monsonas, kuris lankėsi Pietryčių Ukrainoje.

Glaudžia draugyste su V.Putinu gali pasigirti ir veiksmo filmų žvaigždė Stevenas Seagalas.

Krymas yra Rusija. Ukraina yra Rusija. Aliaska yra Rusija. Viskas yra Rusija. Išskyrus Kosovą. Kosovas yra Serbija.

Tačiau R.Jonesas iš tiesų atidirbo savo vaidmenį. Prieš kovą vykusioje spaudos konferencijoje jis net penkis kartus rusiškai pakartojo, kad yra rusas. 

Bokso specialistai pažymėjo, kad R.Joneso pralaimėjimą galėjo lemti ir didesnis viešų pasirodymų nei treniruočių skaičius. Už tai buvo atsakingas Vladas Hrunovas, kuris vėliau ir buvo atleistas.

Kontroversiškai vertinamas agentas yra susipykęs su ne vienu rusų kovotoju. Pats V.Hrunovas teigia, kad nieko blogo nedaro: „Aš duodu šansą užsieniečiams atvykti į Rusiją ir užsidirbti pinigų. Nieko čia blogo.“

Rusijos bokso federacijos atstovas Igoras Mazurovas nesutiko: „Jis sulaužė visas taisykles, kokias tik mes turime. Manau, kad jis turi naują žaisliuką ir jo vardas yra Roy Jonesas.“​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas