Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karatė meistrų apetitas planetos čempionate: trys medaliai „popieriuje“, dar 10 – mintyse

Pirmadienį Lietuvos kiokušin karatė rinktinė išvyko į Kazachstaną, kur liepos 1–2 dienomis sostinėje Astanoje vyks pasaulio pirmenybės. Mūsų rinktinė čempionate turės vieną didžiausių delegacijų – šalies garbę gins 13 kovotojų.
Lukas Kubilius
Lukas Kubilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai yra labai didelė komanda, pagal sportininkų skaičių būsime 4–5 rinktinė šiose pasaulio pirmenybėse. Didesnį būrį kovotojų turės tik Japonija, Rusija, Kazachstanas, galbūt Australija“, – pirmadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos kiokušin federacijos garbės prezidentas Romas Vitkauskas.

Pasaulio čempionatas vyks aštuoniose svorio kategorijas – po 4 vyrų ir moterų. Lietuviai savo atstovus turės šešiose iš jų.

Tarp vyrų geriausius šansus pasipuošti medaliais turi aukščiausius reitingus turintys Valdemaras Gudauskas, Lukas Kubilius ir Andrius Miseckas.

Tarp moterų, geriausiai vertinamos svorio kategorijoje iki 60 kg kovosiančios Inga Mikštaitė ir Rūta Brazdžionytė.

Astanoje nemažai mūsų kovotojų patirs pirmąjį Pasaulinės karatė organizacijos (WKO) kas ketverius metus rengiamų planetos pirmenybių kovos krikštą.

Paskutinį kartą šis turnyras 2013 metais vyko Lietuvoje. Tuomet lietuviams pavyko nuskinti du aukščiausios prabos apdovanojimus – čempionai tapo Orestas Procas ir Margarita Čiuplytė.

Ne ką mažesnius tikslus Lietuvos kiokušin vadovai sportininkams kelia ir šiemet.

„Rinktinė sudaryta iš patyrusių kovotojų, prie kurių prisijungė labai perspektyvūs ir ambicingi sportininkai. Manau, ši komanda yra pasirengusi mums parvežti bent du ar tris medalius. Žinoma, norėtume ir aukščiausios prabos apdovanojimų ir tikimės, kad tokių tikrai bus“, – vylėsi šalies kiokušin karatė federacijos prezidentas Vidmantas Poškaitis.

Dar ambicingiau buvo nusiteikęs Lietuvos rinktinės treneris Paulius Klapatauskas. Legendinio karatė meistro teigimu, visi trylika rinktinės narių gali kovoti dėl pačių aukščiausių apdovanojimų.

Jei federacijos vadovas sako, jog tikisi 2–3 medalių, tai kiekvienas rinktinės sportininkas nuo savęs gali pažadėti dar po vieną apdovanojimą.

„Turistų komandoje tikrai neturime. Visi mūsų sportininkai yra be galo ambicingi. Kai kurie iš jų tikriausiai jaučia, kad tokią galimybę turi paskutinį kartą gyvenime. Manau, jog visi treneriai ir sportininkai gali pasakyti, kad kovos tik dėl aukso, niekas čia apie trečias ar kitokias vietas negalvoja. Tikslai – patys aukščiausi“, – ryžto nestokojo P.Klapatauskas.

Sidabrą prieš ketverius metus Vilniuje iškovojęs L.Kubilius į Kazachstaną keliauja siekti dar neįgyvendintos svajonės.

„Jei federacijos vadovas sako, jog tikisi 2–3 medalių, tai kiekvienas rinktinės sportininkas nuo savęs gali pažadėti dar po vieną apdovanojimą. Idealiausias variantas – 13 medalių. Žinoma, varžybos sudėtingos, atranka buvo nelengva, tad kiekviena kova bus labai sunki. Svarbiausia, kad kiekvienai kovai būtų nusiteikta maksimaliai“, – įsitikinęs L.Kubilius.

Lietuvos rinktinės sudėtis
Moterys:
Iki 50 kg: Justina Šišaitė, Daiva Kriščiūnienė;
Iki 60 kg: Inga Mikštaitė, Rūta Brazdžionytė, Gabija Gudeliauskaitė;
Per 60 kg: Nora Vaznelytė, Monika Ryžkovaitė.

Vyrai:
Iki 75 kg: Andrius Miseckas;
Iki 85 kg: Valdemaras Gudauskas, Vytautas Cėpla;
Per 85 kg: Lukas Kubilius, Edgardas Sečinskis, Eventas Gužauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas