Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karatistai kovėsi dėl „Baltijos“ taurės

Šeštadienį vyko kasmetinės karate kyokushin mokyklos „Shodan“ organizuojamos „Baltijos taurės“ varžybos, kurios sutraukė daugiau nei 400 kovotojų net tik iš Lietuvos klubų (Vilniaus, Kauno, Jurbarko, Mažeikių, Akmenės, Kuršėnų, Šiaulių), bet atvyko ir svečiai iš Estijos bei Lenkijos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Karatė

Varžybos vyko dvejuose meistriškumo kategerijose A (seniau sportuojantys ir pasiekę sportininkai ) bei B (naujokai). Nuo ryto iki pietų vyko vaikų bei jaunučių amžiaus sportininkų kovos, o po pietų prasidėjo jaunių bei suaugusiųjų kovos.

Sėkmingos varžybos buvo karate mokyklos „Shodan“ kovotojams. A kategorijoje jaunių (16-18m) amžiaus grupėje sėkmingai kovojo ir svorio kategorijoje nuo 60kg čempione tapo šių metų Europos čempionė Eglė Kunelytė, finale nugalėjusi komandos draugę Vaidą Neimantaitę.

Svorio kategorijoje iki 60kg vicečempionės vardą iškovojo Viktorija Mockutė nusileidusi akmeniškei Viktorijai Stulpinaitei, trečią ir ketvirtą vietą iškovojo Joana Tydikaitė ir Gintarė Tydikaitė. 

Vaikinų amžiaus grupėje savo svorio kategorijose nenugalimi buvo Edgaras Pauliaus ir Artūras Sotničenko, o bronzos medalius iškovojo Naglis Piatkovskis ir Evaldas Slušnys.

Suaugusiųjų A kategorijoje įspūdingai kovojo sunkioje svorio kategorijoje dalyvavusi šių metų Lietuvos jaunių rinktinės narė Rosita Magelinskaitė pusfinalyje nugalėjusi net 20kg sunkesnę Olga Barkovskaja iš Vilniaus, o finale įveikusi daugkartinę Lietuvos čempionatų prizininkę vilnietę Aleksandrą Kostiną.

Įdomiausios kovos vyko svorio kategorijoje iki 70 kg., kuriame dalyvavo vieni pajėgiausių Lietuvos suaugusiųjų kovotojų Lietuvoje. Pirmame pusfinalyje susitiko shodanietis Andrius Viktoravičius ir Jevgenij Jurut, po gan nervingos ir įtampos kovos dėl gautų įspėjimų Andrius pralaimėjo kovą. 

Antrame pusfinalyje susitiko jaunas ir perspektyvus shodanietis Tautvydas Šniaukas bei daugkartinis Lietuvos suaugusiųjų čempionatų prizininkas Aivaras Dadūra, kova buvo itin atkakli ir techniška, deja klaipėdietis praleido neleistiną smūgį, kurio teisėjai nepastebėjo ir užskaitė kaip tašką, tad Tautvydas lygioje kovoje apmaudžiai pralaimėjo.  Mažajame finale po atkaklios kovos Andrius įveikė Tautvydą, tad abu klaipėdiečiai pasidalino 3 ir 4 vietomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas