Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdoje vieši Japonijos dziudo meistrai: dovana mažiesiems – išskirtinė treniruotė

Penktadienį Klaipėdos lengvosios atletikos manieže vyko išskirtinė dziudo treniruotė. Vaikus šio kovos meno subtilybių mokė meistrai iš Japonijos. Vienas jų – Kudži miesto dziudo asociacijos prezidentas Koushi Nakatai. Lietuvišką maistą gyręs svečias yra ir Kudži miesto tarybos pirmininkas.
Japonų dziudo meistrai Klaipėdoje vedė treniruotę.
Japonų dziudo meistrai Klaipėdoje vedė treniruotę. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Į Klaipėdą apie trisdešimties japonų delegacija atvyko norėdami pažymėti 30 metų draugystės tarp miestų sukaktį. Klaipėdoje svečiai surengė keletą renginių, arbatos gėrimo ceremoniją, kaligrafijos pamokas, o penktadienį patyrė dziudo kovos menų meistrai treniravo vaikus, dalijosi šio sporto subtilybėmis ir su treneriais.

Į treniruotę susirinko kelios dešimtys vaikų iš Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro, taip pat Palangos, Šilutės, Plungės.

„Dziudo yra gimęs Japonijoje, šie atvykę treneriai yra itin aukšto lygio, penkto dano“, – sakė „Viesulo“ sporto centro direktorius Edmundas Klimas. Anot jo, norą susitikti su japonais pareiškė ir treneriai, siekdami sužinoti iš tolimosios šalies kilusio sporto naujoves.

Dešimtmečių patirtis

Kudži miesto dziudo asociacijos prezidentas, dziudo teisėjas K.Nakatai šiuo kovos menu pats užsiiminėja nuo vaikystės, jau keturis dešimtmečius. Stebėdamas į treniruotę susirinkusius sporto mokyklų auklėtinius, svečias teigė, jog vaikų lygis skirtingas, tačiau matyti, jog treneriai juos ruošia tinkamai. Prisijungti, sako, niekada ne vėlu, propaguojantys sveiką gyvenimo būdą gali bet kada atrasti dziudo.

Ir nors šis kovos menas kilęs iš Japonijos, dabar mažieji šios šalies gyventojai, anot K.Nakatai, mieliau renkasi futbolą ar beisbolą. Ir jo paties vaikai dziudo nepraktikuoja.

Šeštadienį Klaipėdoje vyksta olimpinės dienos renginiai, čia dalyvaus ir svečiai iš Japonijos. K.Nakatai neslepia, jog kiekvienų olimpinių žaidynių metu tikimasi, jog ant pakylos užlips jų tautietis, nes šis sportas visgi įaugęs į tautos kraują, kaip mūsuose krepšinis.

Sekmadienį japonų delegacija išvyksta atgal į gimtinę. K.Nakatai gyrė skanų maistą ir juokavo, po atostogų grįžtantis papilnėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas