Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kovų pasaulį sužavėjo varžovės blakstienas nunešęs R.Namajunas smūgis: „Tai beprotiška!“

Rose Namajunas įsirašė dar vieną pergalę UFC turnyruose, o tai, kaip ji tai padarė – tapo tikra socialinių tinklų sensacija. Po vieno iš Rose smūgių nulėkė priklijuotos varžovės blakstienos, ir kovų pasaulio bendruomenę tai tiesiog sužavėjo.
Rose Namajunas
Rose Namajunas / „Scanpix“ nuotr.

UFC „Fight Night“ turnyre Denveryje lietuvių kilmės kovotoja įveikė amerikietę Tracy Cortez, nutraukdama šios vienuolikos pergalių seriją.

Kadangi nokauto nebuvo – pergalė pasiekta teisėjų sprendimu, bene svarbiausiu kovos hailaitu tapo – po smūgio į viršų skriejusios kairės T.Cortez akies blakstienos.

„Ji numušė blakstienas tikrąja to žodžio prasme!“, – socialiniame tinkle X rašė buvęs UFC kovotojas Alanas Joubanas, pridūręs, kad Rose savo judesiais ir gebėjimu nuskaityti situacijas jam primena bokso legendą Floydą Mayweatherį.

Keturiolika UFC kovų turėjusi Lauren Murphy irgi stebėjosi.

„Daug kas iš mūsų jas naudoja... bet niekad neteko matyti, kad kažkas jas taip numuštų!“, – rašė ji, pridėjusi „juoko“ ikonėlę.

Kone visos apie mišriuosius kovos menu rašančios paskyros dalijosi „skriejančių blakstienų“ vaizdais.

Pati Rose, spaudos konferencijoje paklausta apie varžovės blakstienas, nusijuokė ir tikino kovos metu nepastebėjusi, kas įvyko.

Rose sakė apskritai nesuprantanti, kaip galima žengti į narvą su priklijuotomis blakstienomis.

„Apskritai, nesuprantu, kaip galima taip kovoti. Mane jos netgi migdo, kai jas užsidedu. Tai, kad Tracy kovoja su priklijuotomis blakstienomis, yra beprotiška“.

R.Namajunas, žinoma, buvo paklausta ir apie varžovės plaukus, kuriuos ši nusirėžė per svėrimo procedūrą.

Iš plaukų Rose vėl pasijuokė, tačiau atkreipė dėmesį į problemas su svarstyklėmis, kilusias svėrimų metu.

Pasak jos, tai rimtas nesklandumas, su kokiu dar nebuvo tekę susidurti.

„Kaip matote, aš tai seniai padariau, – nusijuokė Rose ir perbraukė sau per galvą. Tai tik plaukai. Žinau, kad juos nusirėžti nėra lengvas sprendimas, bet juk esame koviniame sporte. Nekantrauju sulaukti, kai baigsiu karjerą ir vėl galėsiu rūpintis savo išvaizda. Tikiuosi, kad baigusi karjerą vis dar būsiu graži“.

O apie svarstykles, rodžiusias skirtingus duomenis, Rose kalbėjo:

„Aš norėčiau pasikalbėti su žmogumi, kuris už jas atsakingas. Svorio pasitikrinimo svarstyklės ir oficialios svarstyklės turėtų rodyti tą patį, bet svarstyklių rodmenys skyrėsi. Beveik svaru. Niekad per karjerą neteko su tokia situacija susidurti, tikrai keista“.

Kaip ir varžovė, dėl skirtingų rodmenų Rose turėjo šiek tiek pavargti, kad numestų kelis šimtus gramų ir sėkmingai baigtų svėrimų procedūrą.

Kalbėdama apie kovą, R.Namajunas sakė, jog yra patenkinta savo pasirodymu ir gyrė varžovę, tikindama, kad T.Cortez ateityje „gali tikrai daug pasiekti“. Lietuvių kilmės kovotoją ypač sužavėjo T.Cortez atkaklumas narve ir gebėjimas žaibiškai atsitiesti po atakų.

Tai buvo antroji Rose kova šiais metais ir antroji pergalė. Kovą R.Namajunas įveikė Amandą Ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas