Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lennoxas Lewisas – bokso šlovės galerijoje

Buvęs absoliutus sunkaus svorio bokso pasaulio čempionas britas Lennoxas Lewisas įtrauktas į bokso šlovės galeriją. Iškilminga ceremonija, pažyminti šį įvykį, bus surengta kitais metais.
Lennoxo Lewiso sugrįžimo itin laukia Vitalijus Kličko
Lennoxo Lewiso sugrįžimo itin laukia Vitalijus Kličko. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be 43 metų brito, kuris karjerą baigė 2003 metais, į šlovės galeriją bus priimti amerikietis Orlando Canizalesas, praėjusio amžiaus paskutiniuose dešimtmečiuose net 16 kartų iš eilės tapęs planetos čempionu svorio kategorijoje iki 54 kilogramų, bei Pietų Afrikos atstovas Brianas Mitchellas, 1980-aisiais laimėjęs pasaulio čempiono titulą pagal WBA versiją svorio kategorijoje iki 59 kilogramų. Dar trys sportininkai į šlovės muziejų bus priimti po mirties. Tai Williamas Jonesas (Gorila), Billis Smitas bei Billis Soosas.

1988 metų olimpinėse žaidynėse Seule L.Lewisas iškovojo aukso medalį, finale įveikęs amerikietį Riddicką Bowe, ir pradėjo profesionalo karjerą. Profesionaliame ringe britas boksavosi 44 dvikovose, iš jų 41 laimėjo (32 – nokautu), dvi pralaimėjo ir vieną baigė lygiosiomis.

1993 metų pradžioje jis buvo pripažintas WBC versijos pasaulio čempionu. Tai atsitiko, kai tuometinis čempionas R.Bowe atsisakė ginti savo titulą. 1994-aisiais L.Lewisas pralaimėjo kovą dėl titulo Oliveriui McColeui, tačiau po trejų metų titulą susigrąžino. 1999-aisiais L.Lewisas du kartus susirungė dėl absoliutaus pasaulio čempiono diržo su WBA ir IBF titulų laimėtoju Evanderiu Holyfieldu. Pirmoji kova baigėsi lygiosiomis, o po antrosios absoliučiu čempionu buvo pripažintas britas.

Paskutinį kartą ringe L.Lewisas kovojo 2003 06 21 – tada jis techniniu nokautu laimėjo prieš ukrainietį Vitalijų Kličko. Šis po ketverių metų pertraukos grįžo į ringą ir deda visas pastangas, kad taip pat pasielgtų britas – tuomet įvyktų revanšinė dvikova. L.Lewisas pareiškė, kad grįžtų tik už gal apvalią 100 milijonų dolerių sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas