Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvis kausis dėl titulo? Pasaulio čempionui nurodyta stoti į kovą su E.Stanioniu

Lietuvos boksininkas Eimantas Stanionis gali sulaukti auksinio šanso pakovoti dėl Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržo.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / „Facebook“ nuotr.

WBA organizacija pranešė apie savo planus mažinti pasaulio čempionų diržų skaičių, o taip pat nurodė dabartiniam pusvidutinio svorio kategorijos čempionui Yordeniui Ugasui susikauti su E.Stanioniu.

Tokia situacija susiklostė dėl to, jog lietuvis yra savo svorio kategorijos reitingo lyderis. Tai leidžia jam pretenduoti į kovą dėl titulo su dabartiniu čempionu.

Pranešama, kad kova privalo įvykti iki 2022 m. sausio 13 dienos, antraip Y.Ugasas neteks čempiono diržo. Tokiu atveju diržo likimas paaiškėtų kovose tarp keturių boksininkų – be Y.Ugaso ir E.Stanionio, dėl jo kautųsi dar ir Jamalas Jamesas bei Radžabas Butajevas.

35-erių kubietis Y.Ugasas praėjusį mėnesį pasiekė įspūdingą pergalę prieš žymųjį Manny Pacquiao, taip išsaugodamas čempiono diržą. Jis per karjerą laimėjo 27 sykius (12 iš jų nokautais) bei pralaimėjo keturis.

Aštuoneriais metais už jį jaunesnis E.Stanionis neseniai kovėsi su Luisu Collazo, tačiau po susidūrimo galvomis lietuvio varžovas nebegalėjo tęsti kovos ir kovos nugalėtojas nebuvo paskelbtas. Lietuvis per savo profesionalią karjerą yra iškovojęs 13 pergalių, devynias iš jų nokautais, ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Jei E.Stanionis susikautų dėl pasaulio čempiono diržo, jis taptų antruoju lietuviu, atsidūrusiu per žingsnį nuo viršūnės. Prieš kelerius metus dėl titulo kitoje svorio kategorijoje kovėsi Egidijus Kavaliauskas, pralaimėjęs amerikiečiui Terrence'ui Crawfordui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas