Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Medalio viltis nubraukusi trauma M.Knystautą eliminuoja ir iš planetos pirmenybių: „Nebespėsiu“

Žlugusi medalio viltis, naktis ligoninėje ir nuplaukiantis pasaulio čempionatas – Mantas Knystautas Europos čempionato patirtį vadina „nekokia“, bet pulti į neviltį neplanuoja. „Tokia sportininkų dalia“, – sako imtynininkas.
Mantas Knystautas olimpinėse žaidynėse
Mantas Knystautas olimpinėse žaidynėse / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

M.Knystautas šeštadienio vakarą į akistatą su norvegu Oskaru Marviku ėjo tikėdamsis Europos čempionato medalio, tačiau nelemtas kojos lūžis sužlugdė ne tik šią bronzinę viltį – Zagrebe patirta trauma Lietuvos graikų-romėnų imtynių žvaigždę eliminuoja ir iš pasaulio pirmenybių kampanijos.

29-erių M.Knystautas portalui 15min pripažino, kad tai pirmoji tokia patirtis jo karjeroje. „Pirmą kartą iš kovos pasitraukiau dėl traumos“, – sakė imtynininkas po naktį Zagrebe atliktos čiurnos operacijos.

Kroatijoje vykusio Europos čempionato mažajame sunkiasvorių (130 kg) finale M.Knystautas rankos gestu paprašė nutraukti kovą, kai virsdamas pajuto kojos skausmus – su kitų ir paties varžovo pagalba kilimą palikusiam M.Knystautui vėliau diagnozuotas ir lūžis, ir raiščių įplyšimas.

Stopkadras/Mantas Knystautas
Stopkadras/Mantas Knystautas

Po operacijos medikai sportininką informavo, kad atsigauti ir pasiruošti rugsėjį Serbijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui laiko nebeužteks.

„Tik po trijų mėnesių galėsiu pradėti neskubėdamas lipti ant kilimo, nes ne tik kaulas lūžo, bet ir raiščiai įplyšo. O jie gyja ilgiau nei lūžis. Taigi į pasaulio čempionatą nebespėsiu. Pasveikęs pradėsiu ruoštis kitais metais vyksiantiems olimpinės atrankos turnyrams“, – sakė jis.

M.Knystautas sakė, jog didelės nevilties nejaučia, nes psichologiškai tokiems scenarijams imtynininkai būna pasiruošę:

„Patirtis nekokia, bet nieko nepadarysi – toks yra sportas. Mūsų sporto šakoje visuomet yra rizika, kad taip gali nutikti. Šįkart nepasisekė man. Aišku, apmaudu, bet stengiuosi apie tai negalvoti ir jau laukiu, kada bent į štanginę galėsiu pradėti vaikščioti ir ruoštis ateities varžyboms“.

Stopkadras/Mantas Knystautas
Stopkadras/Mantas Knystautas

Pakeliui iki mažojo finalo M.Knystautas 3:1 įveikė lenką Rafalą Krajewskį ir 5:4 – armėną Davidą Ovasapyaną, tačiau pusfinalyje 0:8 nusileido 11 kartų Europos čempionui, turkui Rizai Kayaalpui.

„Čempionatą vertinu vidutiniškai – nors pirmas dvi kovas laimėti pavyko, dariau klaidų ir nejaučiau, jog kovojau taip gerai, kaip galėčiau. Paskutinėje kovoje taip pat buvo klaidų, bet antrame kėlinyje galiausiai pajutau, kad perimu iniciatyvą. Jei ne trauma, manau, būčiau turėjęs gerus šansus laimėti“, – mintimis dar būdamas Zagrebo ligoninėje dalijosi M.Knystautas.

Primename, kad 2022 m. pasaulio čempionate M.Knystautas iškovojo bronzos medalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas