Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Titulas neapgintas: kova nutraukta dėl S.Maslobojevo prakirstos kojos

Lietuvos kikboksininkas Sergejus Maslobojevas, Esene (Vokietija) gindamas „Glory“ organizacijos pussunkio svorio (iki 93 kg) kategorijos pasaulio čempiono titulą, kovoje su Donegi Abena iš Surinamo prarado savo diržą, kai kova ketvirtajame raunde buvo nutraukta dėl lietuvio patirtos traumos.
Sergejus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kovos pirmajame raunde ringo viduryje įsikūrė D.Abena ir buvo aktyvesnis, tačiau po truputį S.Maslobojevas padėtį išlygino. Teisėjai pirmajame kėlinyje įžvelgė nedidelį surinamiečio pranašumą. 3 arbitrai buvo D.Abenos pusėje, 2 – S.Maslobojevo.

Antrajame raunde scenarijus pasikartojo, o arbitrai ir vėl įžvelgė tokią pat D.Abenos persvarą.

Trečiajame raunde padėtis ėmė keistis ir šį kartą 3 teisėjai jau pranašumą skyrė lietuviui.

Ketvirtajame raunde kovą teko sustabdyti dėl prakirstos S.Maslobojevo kojos, o pakviestas medikas paskelbė, kad neleidžia lietuviui tęsti kovos.

Taip nugalėtoju tapo D.Abena, kuris perėmė čempiono diržą iš S.Maslobojevo. Pasipiktinęs mediko sprendimu nutraukti kovą, vilnietis paliko ringą ir nedalyvavo ceremonijoje, kai čempiono diržu buvo apjuostas jo varžovas.

Tai buvo antrasis 35 metų S.Maslobojevo ir 10 metų jaunesnio D.Abenos susitikimas ringe. Pirmąją jų kovą 2021 metų pabaigoje po labai atkaklios kovos skirtingu teisėjų sprendimu laimėjo lietuvis.

„Glory“ čempiono diržą vilnietis iškovojo 2022-ųjų spalį, kai skirtingu teisėjų sprendimu (47:48, 48:47, 46:49, 48:47, 48:47) įveikė marokietį Tariką Khabezą. S.Maslobojevas yra pirmasis lietuvis, kuriam pavyko tapti šios prestižinės kikbokso organizacijos čempionu.

S.Maslobojevas „Glory“ varžybose iki šiandienos buvo laimėjęs visas keturias kovas, o iš viso kikbokso profesionalų varžybose buvo iškovojęs 36 pergales (21 nokautu) ir patyręs 5 nesėkmes. Prieš kovą su D.Abena Lietuvos kovotojas buvo įveikęs 12 varžovų iš eilės, o pastarajį pralaimėjimą patyręs tik 2017-ųjų liepą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas