Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Meksikiečio pranašumą prieš G.Golovkiną įžvelgusi teisėja sukėlė pasipiktinimo audrą

Kazachstano boksininkas Genadijus Golovkinas išsaugojo WBC, WBA ir IBF čempiono diržus, tačiau Canelo Alvarezo nenugalėjo. Užfiksuotos lygiosios – skandalingos lygiosios, po kurių kritikos taikiniu tapo C.Alvarezo pranašumą įžvelgusi teisėja Adelaide Byrd.
Canelo Alvarezo ir Genadijaus Golovkino dvikova
Canelo Alvarezo ir Genadijaus Golovkino dvikova / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Boksas

Lygiosios nutraukė įspūdingą G.Golovkino 37 pergalių seriją. Tai tapo pirmąja kazacho nelaimėta kova profesionaliame bokse.

G.Golovkino pranašumu įsitikinusių bokso gerbėjų pasipiktinimą sukėlė neadekvatus A.Byrd verdiktas.

Paviešinus rezultatus paaiškėjo, kad A.Byrd G.Golovkino pranašumą įžvelgė vos dvejuose raunduose iš dvylikos (4 ir 7).

Tuo tarpu Dave‘as Moretti kazachui pergalę skyrė septyniuose raunduose (3, 4, 5, 6, 7, 8 ir 9), o Donas Trella – šešiuose (3, 4, 5, 6, 8 ir 9).

„Košmaras“, „Jai daugiau negalima leisti teisėjauti“, „Kiek dar reikia įrodymų, kad Adelaide Byrd yra siaubinga teisėja“, „Tai federalinis nusikaltimas“, „Absurdiškas sprendimas“, „Šlykštu“, „Ji kovą stebėjo užrištomis akimis“ – tokie ir panašūs komentarai pasipylė socialiniuose tinkluose po kontraversiškos kovos baigties.

Netgi Manny Pacquiao, kuris buvo nusivylęs teisėjų sprendimu po savo kovos su australu Jeffu Hornu, sarkastiškai atsiliepė apie A.Byrd.

„Ar jie teisėjus iš Australijos atsivežė?“, – parašė filipinietis.

Situacija primena taip pat rezonansinį teisėjos CJ Ross sprendimą prieš ketverius metus.

CJ Ross buvo viena iš teisėjų Floydo Mayweatherio ir to paties C.Alvarezo dvikovoje. Priešingai nei kiti du teisėjai, skyrę pergalę F.Mayweatheriui, CJ Ross užfiksavo lygiąsias. Tai taip pat sukėlė pasipiktinimą, o CJ Ross po kovos baigė bokso teisėjos karjerą.

Ar žlugs ir A.Byrd karjera? Tai jau ne pirmas kartas, kai ši teisėja susilaukia kritikos dėl kardinaliai priešingo kovos baigties vertinimo.

„Scanpix“ nuotr./ Adelaide Byrd
„Scanpix“ nuotr./ Adelaide Byrd

Taip nutiko ir 2016 metais kovoje dėl pasaulio jaunimo čempiono vardo tarp Diego Magdaleno ir Nonito Donaire.

2012 metais bokso visuomenę nustebino milžiniška A.Byrd suteikta persvara Austinui Troutui kovoje su Migueliu Cotto.

Be to, ji buvo vienintelė teisėja, kuri 2016 m. įžvelgė Amiro Khano pranašumą prieš tą patį C.Alvarezą.

A.Byrd yra užsitraukusi ne tik bokso, bet ir MMA bendruomenės nemalonę – ji teisėjauja ir mišrių kovų turnyruose. Praėjusiais metais „Top Rank“ agentūra netgi buvo parašiusi oficialų raštą, reikalaudama neskirti A.Byrd teisėjauti kovai tarp Nicholo Walterso ir Vasilijaus Lomačenko.

„Mes pagarbiai reikalaujame, kad A.Byrd nebūtų paskirta teisėjauti šiai kovai“, – tuomet sakė „Top Rank“ viceprezidentas Carlas Moretti.

Nors ir neteino, A.Byrd užstojo Nevados sporto komisijos vadovas Bobas Bennettas: „Adalaide, mano supratimu, yra puiki teisėja. Ji teisėjavo 115 titulinių ar eliminacinių kovų, ji veda mokymus mūsų teisėjams. Tačiau būti bokso teisėju yra rimtas iššūkis. Deja, šįkart Adalaide prašovė pro šalį. Neteisinu. Kaip sakiau, manau, ji puiki teisėja, tačiau mūsų veikloje pasitaiko juodų dienų. Ji matė kovą kitaip. Taip nutinka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas