Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mike'as Tysonas: „Niekas bokso įvaizdžio nenugramzdino taip žemai kaip aš“

Kalbėdamas su „The Mirror“ žurnalistu Oliveriu Holtu, 45-erių bokso leganda Mike'as Tysonas tikino atradęs vidinę ramybę ir supratąs, jog dabartinis M.Tysonas ir M.Tysonas, kopęs į ringą geriausiais savo karjeros metais, yra du skirtingi žmonės.
Mike'as Tysonas
Mike'as Tysonas / Scanpix/AP nuotr.

„Tais laikais, kai varžydavausi su Lennoxu Lewisu, buvau toks apgailėtinas, kad, prisiminus tai, norisi, jog kažkas mane tuomet būtų tiesiog nušovęs“, – kalbėjo daugybe skandalų per savo karjerą išgarsėjęs M.Tysonas.

M.Tysonas teigė, kad nė kiek nesiilgi bokso, tačiau jei dabar būtų jaunas vaikigalis, rinktųsi tą patį kelią – eitų kovoti.

M.Tysonas, kuris 1997 metais kovos metu Evanderiui Holifildui nukando ausį, dabartinius boksininkų sukeliamus skandalus, pavyzdžiui, Davido Haye ir Derecko Chisoros apsistumdymą spaudos konferencijos metu, vadina „vaikų žaidimais“.

„Palyginus su mano praeitimi, tai vaikų žaidimai“, – rėžė M.Tysonas.

„Vis dėlto noriu pasakyti, kad tai, kas įvyko tarp D.Haye ir D.Chisoros, nėra gerai. Kai tai pamačiau, pamaniau – kvaila taip elgtis. Nors kvailai ir pats kažkada elgdavausi. Niekas bokso įvaizdžio nenugramzdino taip žemai kaip aš. Tai, ką padarė D.Haye ir Chisora, yra visiški niekai, palyginus su mano darbeliais“, – kalbėjo M.Tysonas.

O ką M.Tysonas mano apie brolių Vitalijaus ir Vladimiro Klyčko dominavimą šių dienų sunkiasvorių bokse?

„Manau, sunkiasvorių boksininkų scena šiuo metu gana neblogai atrodo. Broliai Klyčko tikrai šauniai tvarkosi. Tai ne jų kaltė, kad neatsiranda lygiaverčių varžovų. Bet aš nepasirašyčiau po teiginiu, kad šių dienų boksininkai neprilygsta ankstesnių dešimtmečių bokso žvaigždėms.

Jei jūs būtumėte Joe Fraziero paklausę, ar jis būtų mane įveikęs, jis nedvejodamas būtų pasakęs: „O, taip!“. Ir tai normalu. Aš galbūt taip pat manau, kad galėčiau įveikti vėlesnių kartų boksininkus, tačiau bokso istorija rodo, kad su kiekviena karta boksininkai tampa geresni ir geresni, didesni ir didesni, stipresni ir stipresni. Aš buvau didesnis už Rocky Marciano, nors tarp savo kartos boksininkų nebuvau milžinas“, - kalbėjo M.Tysonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas