Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Pirmąjį lapkričio savaitgalį Panevėžyje – tradicinis V.Karpačiausko bokso turnyras

Vitalijaus Karpačiausko tradicinis bokso turnyras rudenį į Panevėžį sukvies sportininkus. Organizatoriai žada, kad turnyras bus įdomus tiek patiems boksininkams, tiek besidomintiems šiuo sportu. Numatomos ne tik atkaklios kovos, bet ir šou programos.
Marius Vyšniauskas
Marius Vyšniauskas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Lapkričio 5-7 dienomis Panevėžyje rinksis geriausi boksininkai ir šios sporto šakos aistruoliai. Stebėti intriguojančias kovas pakvies septynioliktasis tarptautinis Vitalijaus Karpačiausko vardo bokso turnyras.

Geriausio visų laikų Panevėžio miesto boksininko, Europos čempiono, pasaulio vicečempiono, Atlantos olimpinių žaidynių dalyvio turnyras vyks „Cido“ arenoje.

Tikimės kokių 8 valstybių sportininkų.

„Kasmet atvažiuoja ir kitų šalių atstovų. Tikimės kokių 8 valstybių sportininkų.

Niekada šio turnyro nėra praleidę norvegai, tikimės sulaukti vokiečių ir, aišku, artimiausių kaimynų“, – sakė V.Karpačiauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vitalijus Karpačiauskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vitalijus Karpačiauskas

Vitalijaus Karpačiausko turnyre dalyvaus ir panevėžietis Marius Vyšniauskas, dvylika kartų tapęs Lietuvos čempionatų nugalėtoju. Šiuo metu sportininkas intensyviai treniruojasi ir tikina kovoms pasiruošęs.

„Manau, kad patirties turiu. Kovojau užsienyje, Baltarusijoje prieš gerus varžovus boksavausi. Forma mano dabar gera, todėl pasitikiu savo jėgomis“, – sakė M.Vyšniauskas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Marius Vyšniauskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Marius Vyšniauskas

Buvęs garsus sportininkas V.Karpačiauskas sako, kad turnyras kasmet sulaukia didelio boksininkų susidomėjimo. Tiek užsieniečiai, tiek lietuviai nuolat teiraujasi apie turnyrą, nes tokių varžybų daug nevyksta, tad stengiasi nepraleisti progos sudalyvauti.

Niekada nesu girdėjęs blogų atsiliepimų apie turnyrą

„Malonu, kai atvažiuoja treneriai, su kuriais ir pačiam yra tekę boksuotis. Jie žino šį turnyrą, jo lygį. Visada jų mielai laukiame. Niekada nesu girdėjęs blogų atsiliepimų apie turnyrą“, – tvirtina V.Karpačiauskas.

Šiais metais organizatoriai tikisi vėl išvysti gražių, atkaklių kovų, teigiamų sportinių emocijų, viliasi, kad žiūrovai palaikys sportininkus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vitalijus Karpačiauskas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vitalijus Karpačiauskas

Siekiant pritraukti kuo daugiau žiūrovų, organizatoriai žada ir šou programą, taip tikimasi, sulaukti ne tik besidominčių boksu, bet ir populiarinti šią sporto šaką. Nors sportininkai juokauja, kad krepšinio religiją pralenkti būtų gana sunku.

Bokso ringe įprasta matyti raumeningus, stiprius vaikinus, tačiau ir dailiosios lyties atstovės vis dažniau renkasi šią sporto šaką. V.Karpačiausko turnyre, kuris vyks pirmąjį lapkričio savaitgalį dalyvaus ir dvi panevėžietės merginos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas