Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pokyčiai imtynių sporte vers keisti strategiją

Tarptautinis olimpinis komitetas priėmė sprendimą sumažinti laisvųjų ir graikų-romėnų imtynių svorio kategorijų skaičių olimpiadoje, padidinant jį moterų turnyre
Imtynių akimirka
Imtynių akimirka / Lietuvos imtyniu federacijos nuotrauka
Temos: 1 Imtynės

IOS posėdžio Maskvoje metu buvo priimtas revoliucinis sprendimas imtynių sportui – perskirstyta aštuoniolika komplektų apdovanojimų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių imtynių turnyre. Nuo 2016 metų Olimpiados graikų-romėnų, laisvųjų ir moterų imtynėse atletai kovos šešiose svorio kategorijose. Trumpiau kalbant, „klasikų“ ir „laisvūnų“ po vieną svorio kategoriją „dovanojama“ moterų imtynėms.

Po IOC sprendimo paskelbimo, tarptautinė imtynių federacija pranešė, kad naujos svorio kategorijos bus aptartos ir paskelbtos po FILA biuro susitikimo ir FILA kongreso, kuris vyks pasaulio imtynių čempionato išvakarėse rugsėjo 16-17 dienomis Budapešte.

Lietuvos imtynių federacijos (LIF) direktorius Valdas Malinauskas tvirtina, kad šis sprendimas Lietuvos olimpiečių kvotai Rio De Žaneire įtakos neturės: „Kiekvienos vyrų rungties komandą sudarė septyni imtynininkai. Dabar bus šeši. Tų šalių, kurios išstatydavo pilnas komandas, pasaulyje būdavo 5-6. O mums visada stiprių sportininkų pritrūkdavo tai viename svoryje, tai kitame.“

Tačiau moterų imtynininkių kvotos padidinimas gali įtakoti LIF strategiją. Iki šiol pagrindinis dėmesys buvo skiriamas vyrams.

„Deja, moterų rinktinė nebuvo mūsų prioritetas. Su vyrais buvo daugiau dirbama, skiriame lėšų. Gal moterų imtynės buvo mažiau pastebėtos, bet entuziastų dėka jos pasiekė stulbinančių rezultatų. Pagrindinė moterų imtynių bazė – Šiauliuose. Jų rezultatai yra jau pastebimi. Yra iškovoti Europos jaunių ir jaunimo čempionatų bronzos ir sidabro medaliai. Bet imtynininkių turime labai mažai, trenerių galimybės ribotos, paplitimo nėra. O dabar atsivėrė didžiulės perspektyvos. Galime sakyti – treneriai pražiopsojo istorinį momentą. Galima buvo į 2016-uosius ateiti su tam tikru rezervu“, – kalbėjo V.Malinauskas.

1996 metais Atlantoje vyrai kovojo dėl dešimties medalių komplektų graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių turnyruose. Po keturių metų Sidnėjuje svorio kategorijų skaičius sumažintas iki aštuonių.

2004-aisiais Atėnuose į olimpinę programą buvo priimtos moterų imtynės. Iki Londono olimpiados atletai kovojo pagal svorio kategorijų formulę 7 (GR (graikų-romėnų)) + 7 (LL (laisvosios)) + 4 (LF (moterų)).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas