Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Priblokštas E.Stanionis atsivėrė: „Tai – labai sunkiai pakeliama psichologinė našta“

Eimantas Stanionis neslepia esantis prislėgtas po to, kai jo varžovas titulo kovoje Vergilas Ortizas pasitraukė dėl ligos.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / „Scanpix“ nuotr.

V.Ortizui vėl nustatyta rabdomiolizė – mirtina liga, atsirandanti nuo fizinio pervargimo ir pažeidžianti inkstus bei širdį.

Lietuvio ir amerikiečio kova buvo suplanuota balandžio 29-ąją ir parduota už 2,3 mln. JAV dolerių. E.Stanioniui kaip čempionui, turėjo atitekti 75 proc. šios sumos.

„Vakar vakare sulaukiau savo atstovų skambučio ir sužinojau, kad mano oponentas turi pasitraukti iš kovos, – feisbuke rašė E.Stanionis. – Kad būtų lengviau suprasti, noriu tautiečiams papasakoti, ką tai reiškia visomis prasmėmis. Negaliu kaltinti nieko, kaltinu tik likimą, nes sveikata yra svarbiausias dalykas pasaulyje ir, gerbdamas šį sportą ir savo oponentą, linkiu jam kuo greitesnio atsistatymo.

Ši kova būtų buvusi pelningiausia mano karjeroje KOL KAS, aš dėl to sunkiai dirbau, aukojau savo išteklius, Los Andžele pasiruošimo metu per mažiau nei mėnesį išleidau 10,000 dolerių, o pinigai buvo skirti tam, kad galėčiau būti tinkamai pasiruošęs savo kovai. Dabar neturiu nei garantijų, kad kova įvyks, nei garantijų, kad gausiu tokios pačios vertės susitarimą.“

Boksininkas teigė, kad buvo visai šalia formos piko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Boksininkas Eimantas Stanionis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Boksininkas Eimantas Stanionis

„Šios kovos beprotiškai laukiau ir kiekviena mano diena buvo mintimis tik apie šią kovą“, – tikino sportininkas.

Į klausimą „kas toliau“ jis atsakymo neturi.

„Sunkiausia atsakyti į šį klausimą, o vakar toks klausimas pradėjo ėsti iš vidaus ir visa naktis tiesiog buvo tragiška. Likau tokioje vietoje, kad ir vėl neturiu aiškumo, turiu laukti atsakymų iš JAV, o šiuo metu, po ilgiau nei metų pertraukos, viskas ką aš noriu daryti – atsidurti bokso ringe.

Jaučiuosi prislėgtai, nes mano tikslas yra kovoti 3-4 kartus per metus, o per paskutinius metus net nebuvau priartėjęs prie bokso ringo ir tai yra labai sunkiai pakeliama psichologinė našta. Kartais atrodo, kad likimas yra nusiteikęs prieš, bet ačiū palaikantiems, ačiū visai mano aplinkai iš kurios jaučiu besąlygišką palaikymą ir tai prie pačio sunkiausio scenarijaus mane veda į priekį ir aš grįšiu dar stipresnis“, – aiškino E.Stanionis.

Jis prašė žiniasklaidos atstovų supratingumo.

„Artimiausias laikas bus skirtas man, tam, kad galėčiau paspausti „RESTART“ mygtuką, nes to man dabar labai reikia“, – prašė E.Stanionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius