Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Revanšas po skandalingos kovos: boksininkai Bernardas Hopkinsas ir Chadas Dawsonas dar kartą susikaus dėl pasaulio čempiono titulo

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį įvyks garsių amerikiečių Bernardo Hopkinso ir Chado Dawsono bokso dvikova. Tai bus mūšis dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) ir „Ring Magazine“ pasaulio čempiono titulo pussunkio svorio kategorijoje (iki 79,4 kg).
Bernardo Hopkinso (kairėje) ir Chado Dawsono pirmosios dvikovos akimirka
Bernardo Hopkinso (kairėje) ir Chado Dawsono pirmosios dvikovos akimirka / Scanpix/AP nuotr.
Temos: 1 Boksas

Nugalėtojo vardą gins 47 metų bokso legenda B. Hopkinsas. Šis atletas tapo vyriausiu boksininku šios sporto šakos istorijoje, kuris apgynė pasaulio čempiono vardą – pernai būdamas 46-erių  jis nugalėjo Kanados atstovą Jeaną Pascalį. B. Hopkinsas tuomet pagerino žymiojo George'o Foremano rekordą.

B. Hopkinsas su 29 metų Ch. Dawsonu grūmėsi jau pernai. Tada kova baigėsi skandalingai. Veteranas patyrė traumą ir pergalė buvo įskaityta jo priešininkui. Tiesa, vėliau sprendimas buvo pakeistas. Nuspręsta, kad  dėl B. Hopkinso traumos kaltas buvo Ch. Dawsonas, ir užfiksuotos lygiosios. Titulas buvo grąžintas B. Hopkinsui. Toje kovoje Ch. Dawsonas kūnu mestelėjo priešininką, šis susižeidė petį.

Buvęs pasaulio WBC pussunkio svorio kategorijos čempionas Ch. Dawsonas įsitikinęs, kad B. Hopkinsas traumą suvaidino. „Manau, kad jis tiesiog nenorėjo su manimi būti ringe. Dabar aš jį tikrai įveiksiu“, − pareiškė Ch. Dawsonas.

Buvęs ilgametis WBC vidutinio svorio (iki 72,6 kg) pasaulio čempionas B. Hopkinsas profesionalų ringe iškovojo 52 pergales (32 − nokautais), patyrė 5 pralaimėjimus, dvi kovos baigėsi lygiosiomis. Ch. Dawsono sąskaitoje – 30 pergalių (18 – nokautais) ir vienintelis pralaimėjimas.

Atlantik Sityje, JAV, vyksiančią B. Hopkinso ir Ch. Dawsono dvikovą naktį iš balandžio 28-osios į 29-ąją 5.00 val. transliuos „Viasat Sport Baltic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas