Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Šaduikiui – pasaulio veteranų imtynių čempionato bronza

Domdidero mieste Šveicarijoje vykusiame 2010 metų pasaulio laisvųjų imtynių veteranų čempionato vyriausioje amžiaus grupėje tarp sunkiausių sportininkų trečiąją vietą iškovojo Stasys Šaduikis. Kapčiamiesčio seniūnijos Mikališkės kaimo 63 metų verslininko sportinio pasiekimo svarumą liudija tai, kad jo varžovai buvo aštuoniais metais jaunesni ir trisdešimt kilogramų sunkesni imtynininkai.
Pasaulio veteranų čempionate S.Šaduikis (dešinėje) kovojo su 8 metais jaunesniais ir 30 kg sunkesniais varžovais
Pasaulio veteranų čempionate S.Šaduikis (dešinėje) kovojo su 8 metais jaunesniais ir 30 kg sunkesniais varžovais / Imtynes.lt nuotr.

Jau pirmoje kovoje Stasys susitiko su daugkartiniu Europos čempionatų ir tarptautinių turnyrų nugalėtoju vokiečiu Gerhardu Feboldu. Nors po pirmų keturiolikos sekundžių mūsų sportininkas pirmavo, bet patirtis padarė savo ir vokietis užtikrintai laimėjo šią ir visas kitas kovas, tapdamas čempionato nugalėtoju.

Lemiama kova S.Šaduikio laikė su sportininku iš Vengrijos Michailu Vagneriu. Pirmą kėlinį laimėjo lietuvis, tačiau antrame jis turėjo pripažinti varžovo pranašumą. Tik trečiame, lemiamajame, kėlinyje S.Šaduikis įrodė, kad yra stipresnis ir iškovojo Lietuvai bronzos medalį.

„Šio sunkaus kelio į bronzos medalį pradžia prasidėjo prieš tris metus, kai bendraujant su Stasiu sužinojau, kad jis prieš 30 metų jis yra lankęs klasikinių imtynių pratybas. Savo sportinę karjerą Stasys pradėjo Anykščiuose pas garsų šalies trenerį Julių  Malelę. Pasiūlymą pasitreniruoti ir išmėginti jėgas Lietuvos laisvųjų imtynių  veteranų pirmenybėse Raseiniuose Stasys mielai priėmė. Pirmas blynas neprisvilo - iškovota pirma vieta vyriausioje amžiaus grupėje sunkiame svoryje. Po to sekė didelis noras įrodyti, kad šios pergalės nėra atsitiktinumas. Norisi palinkėti Stasiui ir toliau laikyti aukštai pakeltą pasiekimų kartelę, garsinant Lietuvos vardą ant imtynių kilimo“, – sportininku džiaugėsi Kapčiamiesčio seniūnas Vidmantas Dambrauskas.

Jis pridūrė, jog tik dalį sportininkų kelionės į Šveicariją išlaidų padengė  Lazdijų sporto centras. „Dauguma imtynininkų pasaulio pirmenybėse dalyvavo už savo lėšas, kurios buvo tikrai nemažos“, – išplatintame pranešime sakė V.Dambrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas