Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Skverneliu nusivylęs S.Maslobojevas kreipiasi į naują valdžią

„Kodėl mūsų valstybėje vieni pasaulio čempionai yra mažiau čempionai už kitus? Dėl kokios priežasties aukšto meistriškumo ir rezultatus demonstruojantis sportininkas nusipelno išskirtinai diskriminuojančio įstatyminio požiūrio lyginant su kitomis sporto šakomis?“, – tokius klausimus naujai šalies Vyriausybei kelia pasaulio kikbokso čempionas Sergejus Maslobojevas.
Sergejus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sportininkas socialiniuose tinkluose patalpino 6 minučių trukmės vaizdo įrašą, kuriame aiškina, kad įstrigo sporto įstatymų pinklėse.

Naujai šalies valdžiai adresuotame kreipimęsi aiškinama, kad S.Maslobojevo siūlomos permainos būtų naudingos visiems.

„Negaliu tylėti kai dėl diskriminuojančių teisės aktų nuostatų pasaulio čempionai apdovanojami tik padėkom ir gertuvėm“, – vaizdo įraše teigia kovotojas.

VIDEO: S.Maslobojevo kreipimąsis į naują valdžią

Priminsime, kad visai neseniai tituluotas Lietuvos kovotojas dalinosi feisbuke nuotraukomis su gertuve ir padėkos raštu rankose.

„Pagaliau atkeliavo ir iki manęs padėka iš Premjero ministro Sauliaus Skvernelio už tapimą vieninteliu Lietuvos atstovu tapusiu WAKO Pasaulio čempionu (net dukart). Padėka ir gertuvė už ilgus, įtemptus ir kupinus vilties metus Tėvynės labui paaukotus. Ačiū“, – tuomet ironizavo S.Maslobojevas.

„Facebook“ nuotr./Sergejus Maslobojevas su Sauliaus Skvernelio dovanomis
„Facebook“ nuotr./Sergejus Maslobojevas su Sauliaus Skvernelio dovanomis

Kilus pasipiktinimo bangai Vyriausybė išplatino pranešimą spaudai, kuriame paminėjo, kad „pagal sporto įstatymą valstybės premija už aukščiausius laimėjimus skiriama tik tuo atveju, jeigu šiame įstatyme nurodytų sporto varžybų sporto rungtyje, kurioje buvo pasiektas laimėjimas, varžėsi ne mažiau kaip 16 valstybių atstovai ir laimėjimas buvo pasiektas nurungiant ne mažiau kaip 1/3 varžovų. Kadangi pasaulio kikbokso čempionato, vykusio 2019 m. spalio 19–27 d. Sarajeve (Bosnija ir Hercegovina), 91 kg svorio kategorijos varžybose, kuriose S.Maslobojevas iškovojo pirmąją vietą, varžėsi 11 sportininkų iš 11 valstybių, valstybės premija vadovaujantis nurodytu įstatymu negali būti skiriama“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas