Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 05 25 /2012 05 26

Sergejus Maslobojevas krito po pirmos kovos, „Bigger's Better 12“ čempionu tapo lietuvio skriaudikas Konstantinas Gluchovas

Istorija pasikartojo. Kuvalda pravardžiuojamas Sergejus Maslobojevas pralaimėjo jau pirmąją kovą „Bigger's Better 12“ profesionalų bokso turnyre, o lietuvio skriaudikas vėl tapo čempionu.
Sergejus Maslobojevas ir Konstantinas Gluchovas
Sergejus Maslobojevas (k.) pirmajame raunde atsidūrė nokdaune, praleidęs galingą Konstantino Gluchovo smūgį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Boksas

Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusio pasaulinio lygio turnyro ketvirtfinalyje lietuvis taškais pralaimėjo fiziškai kur kas galingesniam latviui Konstantinui Gluchovui, kuris vėliau įtikinamai laimėjo dar dvi kovas ir susižėrė pagrindinį prizą – 15 tūkst. JAV dolerių.

Net 15 kg už varžovą lengvesniam S.Maslobojevui (97,3 kg) koją pakišo pirmajame raunde patirtas nokdaunas.

Nors 24-erių lietuvis greitai pakilo ant kojų, antrajame raunde kovėsi lygiai, o trečiajame – net dominavo, teisėjai pergalę taškais skyrė K.Gluchovui. Teisėjų nuomonė nebuvo vieninga, tačiau persvarą vis tiek išsaugojo latvis.

„Manau, kad nuo praeitų metų labai patobulėjau, tačiau man koją pakišo nugaros skausmai, pritrūko patirties. Nokdaunas pirmojo raundo pradžioje buvo viena iš pralaimėjimo priežasčių, jis išmušė mane iš vėžių. Negaliu sakyti, kad kažkas buvo blogai su teisėjavimu ir taip toliau. Galbūt reikėjo sukąsti dantis ir nekreipti į skausmą dėmesio, bet tai nepavyko“, – po pralaimėjimo balsas.lt sakė S.Maslobojevas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Bigger's Better 12 turnyro akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Konstantinas Gluchovas ir Sergejus Maslobojevas

K.Gluchovas pateko į pusfinalį, o S.Maslobojevui turnyras baigėsi. Pernai lietuvis iš kovos pasitraukė taip pat po pirmojo mūšio, pralaimėjęs būsimam čempionui  rumunui Constantinui Bejenaru.

S.Maslobojevas galingajam latviui K.Gluchovui priešinosi rimčiausiai. Pusfinalyje 112,7 kg sveriantis K.Gluchovas techniniu nokautu eliminavo rumuną Adrianą Poputea, o finale – lenką Kamilą Sokolowskį.

„Bigger's Better 12“ bokso turnyrai jau spėjo išpopuliarėti ne tik visoje Europoje, bet ir už jos ribų. Jau per pirmąjį sezoną jie tapo viena iš žiūrimiausių bokso laidų „Eurosport“ kanalu. Pagrindinė to priežastis – šiek tiek kitokios nei įprastai profesionalaus bokso taisyklės, kai vyksta tik 3 raundai po 3 minutes, jokių pratęsimų, jokių lygiųjų – stipriausias laimi 15 tūkst. JAV dolerių!

Ringo teisėju Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiose varžybose dirbo vienas geriausių pasaulio bokso arbitrų amerikietis Steve'as Smogeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas