Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sumo imtynininkai užmušė kolegą

Trys profesionalūs sumo imtynininkai Japonijoje nuteisti įvairiomis laisvės atėmimo bausmėmis, nes įtardami tinginyste mirtinai sumušė kolegą.
Sumo
Sumo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Imtynės Japonija

Nagoto miesto arbitražinis teismas nusprendė skirti penkerių metų lygtinę bausmę, tad jei per šį laiką atletai neiškrės nieko bloga, kalėjime jiems sėdėti neteks. Kaltinimai pateikti ir 58 metų šių sportininkų treneriui – teismas yra tikras, kad egzekucija buvo vykdoma jo nurodymu. Uždarame sumo pasaulyje treneris prieš auklėtinius turi kone beribę valdžią. Jie net gyvena su mokiniais ir taip ištisą parą reguliuoja šių gyvenimo ritmą.

Per tyrimą nustatyta, kad 17 metų kovotojas Takasi Saito, pravarde Tokitaijanas, buvo apkaltintas tinginiavimu ir nenoru treniruotis. Jis jau du kartus buvo savavališkai palikęs bendrabutį, tačiau abu sykius grįžo. Po paskutinio pabėgimo treneris trims vyresniems (23–36 metų) atletams įsakė pamokyti nepaklusnų jaunėlį ir šie dvi dienas iš eilės mušė jį medinėmis lazdomis, alaus buteliais ir metaline beisbolo lazda, vertė kovoti iki sąmonės netekimo. Taip engiamas sportininkas kartą praradęs sąmonę nebeatsigavo. Jis mirė ligoninėje birželio 26 dieną. Pradžioje bandyta teigti, kad mirtį lėmė širdies priepuolis, tačiau artimieji pareikalavo skrodimo. Tuomet ir paaiškėjo, kad mirties priežastis – daugybė vidinių traumų, kurias galėjo sukelti tik fizinė prievarta.

Pastaruoju metu sumo pasaulį krečia ir kitokie skandalai. Štai du Rusijos šios sporto šakos meistrai buvo diskvalifikuoti už marihuanos vartojimą. Netyla kalbos ir apie pastaruoju metu vykstančias sutartas kovas, kur nugalėtojas žinomas iš anksto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas