Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarptautinės žaidynės virto šiauliečių ir amerikiečių muštynėmis

Šiauliuose savaitgalį per ketvirtąsias tarptautines imtynių žaidynes kilo masinės muštynės. Mušėsi ne tik imtynininkai - žiūrovai užpuolė vieną iš trenerių.
Tai tradicinis, jau septintą surengtas,  imtynių turnyras, kuris vyksta nuo 2002 metų ir yra kol kas yra vienintelės suaugusių amžiaus grupės tarptautinės graikų-romėnų imtynių varžybos Lietuvoje.
Aistros tarp sportininkų užvirė dėl skirtingų taisyklių, kuriomis imtynininkai įpratę vadovautis / Alfredo Pliadžio nuotr./15min.lt
Temos: 2 Muštynės Imtynės

Muštynės tarp amerikiečių ir šiauliečių kilo vos prasidėjus pankrationo kovoms.

Kaip BNS sakė vienas iš žaidynių teisėjų, „Atžalyno“ sporto mokyklos treneris Nikolajus Kurušinas, aistros užvirė dėl skirtingų taisyklių. Šiauliečiai ir amerikiečiai priklauso skirtingoms federacijoms, kurių taisyklės skiriasi. Amerikiečiai propaguoja nekontaktinę kovą, smūgius imituoja, o federacijos, kuriai priklauso lietuviai, taisyklės primena bušido.

Šiaulietis du kartus nokautavo amerikietį ir nesiliovė minkęs jį parkritusį ant žemės. Ginti saviškio ant tatamio išbėgo amerikietis, o paskui - ir Šiaulių sportininkai.

Muštynes nutraukė įsikišę teisėjai. Tačiau netrukus ant kito tatamio susimušė alyš imtynininkai, o dar vėliau įsiaudrinę žiūrovai užpuolė teisėją, kurį teko gelbėti kolegoms.

Kaip sakė varžyboms teisėjavęs N.Kurušinas, vienam iš muštynėse dalyvavusių imtynininkų prireikė medikų pagalbos - sukrėstos smegenys. Vėliau aistros nurimo ir žaidynės tęsėsi.

Šiaulių imtynininkai žaidynėse iškovojo trylika medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas