Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trys imtynininkų medaliai Ukrainoje

Tris medalius Lietuvos jauniai parsivežė iš Kijeve (Ukraina) vykusio graikų-romėnų imtynių turnyro – aukso medalį iškovojo Vilius Laurinaitis, antrą vietą užėmė Ramūnas Dagys, o bronzinį apdovanojimą laimėjo Julius Matuzevičius.
Tai tradicinis, jau septintą surengtas,  imtynių turnyras, kuris vyksta nuo 2002 metų ir yra kol kas yra vienintelės suaugusių amžiaus grupės tarptautinės graikų-romėnų imtynių varžybos Lietuvoje.
Imtynės / Alfredo Pliadžio nuotr./15min.lt
Temos: 1 Imtynės

„Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai padarė didžiulę pažangą. Pernai iš šio turnyro grįžome su dviem bronzomis, o šiemet net ir tik vieną kovą turėję atletai pridarė varžovams nemalonumų“, – gerų žodžių negailėjo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Ypatingi komplimentai byrėjo Viliui Laurinaičiui. Praeitų metų Europos čempionato penktos vietos laimėtojas šį sezoną triumfavo jau šeštame jaunių turnyre.

„Brandi taktinė kova ir strateginis mąstymas – pagrindiniai Viliaus ginklai. Nepabijosiu pasakyti, kad šalyje tokio savito ir protingai kovojančio atleto seniai nebuvo. Praradęs balą, Vilius nesiblaško desperatiškai po kilimą, norėdamas kuo greičiau atsigriebti ir nuosekliai renka taškus iki paskutinės sekundės. Ne kartą yra ištraukęs ant plauko pakibusią kovą“, – pasakoja treneris.

Kijeve buvęs joniškietis nugalėjo penkis varžovus ir užėmė pirmą vietą svorio kategorijoje iki 85 kilogramų.

Vėl nudžiugino Ramūnas Dagys. Svorio kategorijoje iki 54 kilogramų atletas įveikė keturis imtynininkus. Deja, finale pritrūko kvapo ir jis pralaimėjo moldovui Maksimui Mamulatui.

„Ramūno bėda – jis vienodai kovoja ir su silpnais, ir su pajėgiais varžovais. Tose dvikovose, kur  akivaizdžiai stipresnis, Ramūnas nesusikaupia ir be reikalo tamposi po tris kėlinukus, o finale pritrūksta jėgų“, – pastebi O.Antoščenkovas.

Bronzos medalį svorio kategorijoje iki 76 kilogramų iškovojo Julius Matuzevičius. Pirmose kovose jis bendru rezultatu 28:0 sutriuškino ukrainiečius, bet trečioje imtyje suklupo prieš būsimą turnyro nugalėtoją Oleksejų Krecijų iš Mariupolio. Pralaimėjimas buvusio joniškiečio neišmušė iš vėžių ir jis atkaklioje kovoje įveikęs dar du varžovus iškovojo bronzą.

„Įtakos turėjo taisyklių pasikeitimas – vieni suspėjo įsisavinti niuansus, o kitiems nauja tvarka tapo tikru išmėginimu. Julius taip pat įkrito į blogo sprendimo duobę, bet smagu, kad jam pavyko išsikapanoti“, – auklėtinio kovą vertino treneris.

Kiti atletai taip pat kovojo garbingai. Laimonas Gečas (69 kg) užėmė penktą vietą, o Remigijus Guntis (63 kg) liko septintas. Artūras Sekus (58kg) antroje kovoje nusileido moldovui, o Rūtenis Uginčius (46 kg) pralaimėjo pirmą imtį ir prarado galimybę siekti apdovanojimo.

Tarptautiniame turnyre dalyvavo 250 sportininkų iš Ukrainos, Baltarusijos, Čekijos, Kroatijos, Lenkijos, Rumunijos, Moldovos ir Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas