Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vladimiro Klyčko dominavimas ringe baigtas – jį įveikė Tysonas Fury

Vokietijoje vykusioje kovoje dėl keturių pasaulio bokso sunkiasvorių čempiono diržų pagal WBA, WBO, IBF ir IBO versijas pirma kartą per 11 metų pralaimėjimą patyrė ukrainietis Vladimiras Klyčko. 39 metų boksininką taškais įveikė 27-erių britas Tysonas Fury.

„Jis buvo nuostabus čempionas, tačiau kiekvienam šuniui ateina paskutinė diena.

Šią naktį prasideda nauja era. Aš būsiu charizmatiškiausias čempionas nuo Muhammado Ali laikų“, – po pergalingos kovos miniai gerbėjų kalbėjo T.Fury.

27 metų boksininkas tapo pirmuoju britu nuo 2011 metų, turinčiu sunkiasvorių pasaulio čempiono diržą. Per savo karjerą T.Fury vis dar nėra įveiktas – kova su V.Klyčko jam buvo 25-oji.

„Šešis mėnesius dėl šito dirbau sporto salėje. Tai mano svajonės išsipildymas“, – sakė 32 kilogramus prieš kovą numetęs 206 cm ūgio boksininkas.

Nepaisant savo ūgio, T.Fury nuo pat dvikovos pradžios atrodė kur kas greitesnis nei V.Klyčko. Aiškiai buvo matyti, kad ukrainietis nepratęs kovoti su už save aukštesniais varžovais.

Pranašumą nuo pat kovos pradžios turėjęs britas aštuntajame raunde sužeidė buvusį čempioną, kurio dešinysis skruostas padėjo kraujuoti.

Devintajame raunde T.Fury atliko galingą smūgį kaire ranka, kuris sužeidė V.Klyčko dešinę akį. 

Suprasdamas, kad gali prarasti visus savo titulus, paskutiniame raunde V.Klyčko atidavė visas jėgas, bandydamas pasiųsti varžovą į nokautą, tačiau jau buvo per vėlu. Visi trys teisėjai taškais pergalę atidavė britui.

„Tysonas kovėsi tikrai gerai. Šiandien kažkur praradau savo greitį ir nesusitvarkiau su jo smūgiais. Žinojau, kad atsilieku, tad stengiausi atlikti kuo daugiau smūgių, tačiau tai nesuveikė“, – nusivylęs kalbėjo V.Klyčko.

Ukrainos sporto legendai tai buvo ketvirtasis pralaimėjimas per 68 kovų sunkiasvorių ringe karjerą. Pastarąjį kartą V.Klyčko pralaimėjo 2004 metų balandį, kai nusileido JAV boksininkui Lamonui Brewsteriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas