Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

A.Palšytė – apie emocijas, vyresnių atletų nuvertinimą ir grįžusią „seną gerą Airinės versiją“

„Iš tikrųjų, emocijų labai daug – atrodo, net nesinori jų užkabinti, nes tikrai pasipils ašaros“, – netrukus po varžybų Palangoje, kur pelnė olimpinį kelialapį, kalbėjo Airinė Palšytė. Jai pakluso 197 cm aukštis ir bilietas jau į ketvirtąsias olimpines žaidynes atsidūrė kišenėje.
Airinė Palšytė
Airinė Palšytė / Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr.

„Labai kantriai, per labai daug įvairių trikdžių, su daug įvairių niuansų ėjau žingsnis po žingsnio olimpinių žaidynių link. Visi aplink tikrai matė, kiek daug darbo įdedu, kaip vietomis nesiseka, skauda, ar dar kažkas įvyksta. Buvo labai daug streso, mažų traumelių, bet viduj žinojau, kad esu pasiruošusi“, – kalbėjo A.Palšytė.

Įvykdžiusi normatyvą sektoriuji ji tiesiog sprogo emocijomis.

„Birželio mėnuo buvo labai intesyvus, vaikėmės reitinginių varžybų ir buvo Europos čempionatas, kuriame dėl teisėjų klaidos nepavyko savęs realizuoti. Buvo labai daug įtampos, labai daug emocijų. Gal dėl to ir pratrūkau sektoriuje, nes tiek visko savy buvau sukaupusi. Tiek visko laikiau, nes bijojau, kad emocijos nesutrukdytų rezultatui. Kai viskas gavosi, kaip norėjau – viskas atslūgo ir viską paleidau...“

Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Airinė Palšytė
Alfredo Pliadžio/LLAF nuotr./Airinė Palšytė

Ji pabrėžė, kad nuolat jautė artimųjų ir trenerių palaikymą, kas tapo milžiniška paspirtimi šį sezoną.

„Visos trenerės, psichologė, artimieji nuolat kartojo „matome, kad gali šokti“. Ypač daug davė trenerės Audros Gavelytės prisijungimas prie komandos šį sezoną. Kai turi žmogų, kuris kasdien sako „tu tikrai gali“ – labai daug duoda. Esu labai dėkinga savo trenerėms, kad nenurašė manęs kaip vyresnės sportininkės“, – sakė A.Palšytė.

Kiek anksčiau Čekijoje vykusiose varžybose, ji, sako, galiausiai ir pati pajuto, kad tikslas pasiekiamas ranka. „Prieš kelias dienas varžybose Čekijoje pajaučiau, kad galiu, ir kad nebėra kur dingti. Turiu vieną šansą, kurį privalau išnaudoti. Čekijoje tai nepavyko, čia, Palangoje, buvo visos sąlygos tai padaryti. Neleidau sau nepadaryti. Iš pradžių gal nesijaučiau užtikrintai, jaudinausi dėl atsakomybės, bet jaučiau, kad esu pasiruošusi šokti ir padaryti viską, kad normatyvas būtų mano kišenėje“.

31-erių A.Palšytė visiems skeptikams priminė, kad klaidinga nurašinėti vyresnius sportininkus.

„Patirtis labai daug ką duoda. Visi sako, kad sportininkams virš 30 ateina karjeros saulėlydis, bet aš noriu pasakyti, kad, ne, tai kaip tik yra antras kvėpavimas. Mes turime labai daug patirties, aš esu buvusi įvairiausiose situacijose ir žinau, kaip iš jų išvinguriuoti. Ta patirtis ir vidinis žinojimas, kad tikrai esu pasiruošui ir negaliu suklupti ties mažais aukščiais, ir lėmė visi aukščiai buvo įveikti pirmais bandymais ir pakankamai švariai. Netgi šokdama per 197 cm aukštį jaučiau, šuolininkai tokius dalykus jaučia, kad kartelė buvo kažkur toli... Neliečiau niekuo absoliučiai, buvo visiškai švarus šuolis“.

A.Palšytė priminė, kad per visą karjerą vasaros sezono metu yra įveikusi tik vienu centimetru didesnį aukštį – 198 cm, tačiau kėsintis į rekordą šįkart minčių nebuvo.

„Jei tai nebūtų buvusios tokios reikšmės varžybos, galbūt būčiau bandžiusi kėsintis ir į 200 cm aukštį, bet nusprendžiau pasitaupyti“, – sakė A.Palšytė.

„Švęsti tikrai reikia, nes yra ką“, – teigė lengvaatletė, kuri po kelių dienų poilsio toliau plušės treniruotėse Palangoje. „Dabar svarbiausia – kuo sveikesnei atvykti į olimpines žaidynes. Panašu,kad sugrįžtu į tą senają gerąją Airinės versiją“, – pasidžiaugė Lietuvos šuolių į aukštį ikona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius